Backlinks Plaatsen

10 tips voor het maken van een spreekbeurt

  1. Zoek een onderwerp wat bij je past en waar je denkt dat je veel over te vertellen hebt
  2. Wanneer je spreekbeurt over een voorwerp gaat vermeld er dan bij wie dit heeft uitgevonden en vertel ook meer over het leven van de uitvinder zelf.
  3. Als je gespannen en zenuwachtig bent voor de klas kijk dan niet alle leerlingen in de ogen aan maar net iets boven hun gezichtslijn, op deze manier zal je minder druk op je voelen.
  4. Wanneer je een hoop informatie over het onderwerp van het internet hebt gehaald zorg dan dat je dit extra controleert op andere paginas om te zien of de informatie wel correct is die je hebt gevonden.
  5. Schrijf op een a4tje een aantal geheugensteuntjes zodat je niet stil komt te liggen tijdens je spreekbeurt.
  6. Zorg ervoor dat je spreekbeurt niet een eindeloos verhaal is waar je zeer veel uitleg geeft over alle stukjes, een mooie tijd voor je spreekbeurt ligt ergens tussen de tien en vijftien minuten.
  7. Een hele dag na spreekbeurten luisteren kan erg saai en vermoeiend zijn voor je medeleerlingen, een tip om je spreekbeurt wat leuker te maken is om op het einde een spelletje te doen waarbij je vragen stelt over de spreekbeurt die je gehouden hebt.
  8. Zorg dat iedereen je kan horen spreek daarom hard genoeg maar wel zonder te schreeuwen natuurlijk.
  9. Wees er zeker van dat je de enige bent die een spreekbeurt over dat onderwerp gaat houden.
  10. Zorg ervoor dat iedereen echt iets kan leren over het onderwerp. Wanneer dit zo is kun je vast en zeker rekenen op een hoger punt.

Kijk voor voorbeelden van andere spreekbeurten een op de vele internet websites zodat je een idee hebt hoe je moet schrijven en waarover. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld : snoep spreekbeurt en spreekbeurt spanje

Leave a Comment


zeven − 5 =