Backlinks Plaatsen

50 jaar verjaardag

Je kent het wel. De jaren gaan aan je voorbij, de ene snel, de andere tergend traag. Plots zit je op een leeftijd waaraan je begint na te denken over je leven. Wat heb ik al bereikt, waar wil ik nog naartoe? De 50e verjaardag is zo’n moment waarop vele mensen eens terugdenken aan wat men allemaal heeft beleefd. De kunst is natuurlijk om niet over gemiste zaken te treuren, maar om ze alsnog aan te gaan als een uitdaging. Wie wil er nu oud worden en spijt hebben van dingen die ze wel of niet gedaan hebben?

Terwijl 50 jaar al oud lijkt te zijn, het is inderdaad een halve eeuw, is het veelal ook een start van een gedeeltelijk nieuw leven. “Het leven begint op z’n 50e” hoor je wel eens zeggen, en inderdaad, op 50 jaar brengt een mens veranderingen in z’n leven aan. Men gaat meer genieten. Men gaat meer tijd doorbrengen met vrienden en familie. Werken blijft ook nog belangrijk, maar men maakt zich minder druk in vanalles en nogwat. Er heerst een gevoel van “mij geef je geen stress meer”. Je hebt al te veel meegemaakt en gezien, en kan het makkelijker van je afzetten als je de deur van het werk dichttrekt.

50 jaar is een mooie leeftijd om van het leven te beginnen genieten, in hoeverre je dat vroeger nog niet deed natuurlijk. De “50 jaar” verjaardag moet dan ook op een speciale manier gevierd worden, het vraagt iets extra. 50 jaar, Abraham en Sarah, een halve eeuw. Als dat geen mijlpaal is die extra aandacht verdient dan weet ik het ook niet meer. De klassieke geschenken als een bos bloemen of een fles wijn lijken niet op te kunnen tegen het grootse evenement dat een 50e verjaardag lijkt uit te schijnen. Iedereen wil wel eens een origineler geschenkje dan dat krijgen of geven.

Originele geschenken hoeven niet duur of groots te zijn. Ze vragen enkel wat meer creativiteit of inbeeldingsvermogen. Wat dacht je van een Champagnetelegram in plaats van een verjaardagskaartje? Of de gewoonlijke fles wijn uit de supermarkt inruilen voor een wijnset, gecombineerd met een uitstapje wijnproeven? Je ziet het, mogelijkheden genoeg, laat je verbeelding de vrije loop, maak van die 50 jaar verjaardag iets om nooit meer te vergeten. Surf eens naar http://www.50jaar-verjaardag.nl/ voor nog meer originele geschenken en ideeën, je vindt er vast wel iets naar de smaak van de jarige.

Veel plezier!

Leave a Comment


+ 2 = tien