Backlinks Plaatsen

50% van de leden op datingsites schaamt zich volgens be2 onderzoek!

Hoewel het fenomeen online dating steeds populairder wordt (35%* van alle mannen en vrouwen heeft al eens online naar een partner gezocht), blijkt uit een onderzoek dat door be2.nl werd uitgevoerd, dat meer dan 50% van de online daters er problemen mee heeft om aan anderen te vertellen dat ze via internet op zoek zijn naar de liefde. 32% vertelt het alleen aan familie en slechts 18% is bereid om het iedereen te vertellen.

Dating probleem: Moet ik mijn vrienden vertellen dat ik lid ben van be2?

Een be2-klant schreef: “Ik heb niemand verteld dat ik lid ben van be2, omdat ik niet wil dat mensen er de spot mee drijven. Ik heb veel vrienden en ik ga iedere week uit, maar heb de ware nog niet kunnen vinden. Ik ontmoet graag nieuwe vrouwen via de site, maar wanneer ik mijn vrienden erover vertel, doe ik net of ik hen in een bar heb ontmoet. Ze maken nu al grappen over mijn gebrek aan succes bij vrouwen. Als ik zou vertellen dat ik lid ben van een datingsite, houden ze er helemaal nooit meer over op…”

Zijn datingsites gemaakt voor singles met een probleem?

“Absoluut niet! Op be2 is 50% van de leden niet langer dan 2 jaar single. be2-leden zijn voor het merendeel werkende professionals met drukke sociale levens. Ze willen nieuwe mensen leren kennen en hun kans vergroten om een soulmate te vinden. Mensen horen hoe effectief en succesvol be2 is met het matchen van singles. Ze realiseren zich dat de site hen kan helpen met het vermijden van fouten en het vinden van de juiste partner voor een langdurige relatie. De be2 persoonlijkheidstest helpt singles echt om te definiëren wat ze willen en introduceert hen vervolgens aan mensen die bij hen passen. Het is heel rechttoe rechtaan, het is snel en het werkt“, aldus Robert Wuttke, oprichter van de matchmaking datingsite be2.

Datingsites: een bijna onvermijdelijke stap in de zoektocht naar een soulmate

De realiteit van vandaag is dat internet deel uitmaakt van het sociale landschap. In 10 jaar tijd zijn datingsites uitgegroeid tot meer dan alleen een weg naar de liefde. Het is nu een verplichte activiteit in de zoektocht naar liefde. Inmiddels is men zover dat niemand meer problemen zou moeten hebben om vrienden te vertellen dat ze online daten. Mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking komen tot het besef dat online dating werkt:

– De meeste mensen geloven dat het werkt: 74% van de mensen denkt dat het mogelijk is om verliefd te worden door simpelweg berichten via internet te versturen.
– Het succes van internet wordt wereldwijd erkend: 47% van de leden op datingsites kent ten minste één paar dat elkaar heeft ontmoet via internet.
– Ook ouderen daten online: het percentage be2-leden van 55 jaar en ouder is in de afgelopen zes jaar meer dan verdubbeld.

Over het onderzoek: het onderzoek werd online uitgevoerd van 30 september tot 17 januari 2012 onder 14.500 leden in 18 landen.

Leave a Comment


− drie = 2