Backlinks Plaatsen

Adidas

Het merk Adidas werd in 1924 opgericht door Adolf en Rudolf Dassler. De roepnaam van Adolf luidt Adi. Het bedrijf stond bekend onder de naam Gebüder Dassler Schuhfabik. In 1948 stapte Rudolf op om een eigen bedrijf te starten onder de naam Puma. Ook deze fabriek is gevestigd in het Duitse Herzogenaurach in het noorden van Beieren. Beide firma’s zijn hier nog altijd gevestigd.

Adi bedacht hierna het drie strepen logo en veranderde de naam in Adidas. Door het sponsoren van de olympische atleten tijdens de olympische spelen in Amsterdam werd Adidas wereldberoemd.  Voor het wereld kampioenschap voetballen in 1954 ontwierp Adi voor de Duitse Mannschaft de revolutionaire voetbalschoen met afschroefbare noppen. Hij mocht mee maar het WK om tijdens de pauze de schoenen opnieuw af te stellen. Duitsland werd wereldkampioen. Hierdoor groeide het bedrijf natuurlijk enorm.

De kleding van Adidas is te verdelen in de volgende twee kledinglijnen. De lijn met het klassieke logo is normale draagbare (vrijetijds-) kleding en de performance lijn met het bekende driestrepen logo voor de sportmarkt.

Sinds 2005 ontwerpt de Britse modeontwerpster Stella McCartney een speciale damescollectie voor Adidas. Waaronder ook tenniskleding. Deze lijn bestaat onder andere uit hippe tennisjurkjes, pants, tops en tanktops.

Bekende tennisspelers met Adidas tenniskleding zijn onder andere Andy Murray,Jo-Wilfried Tsonga en bij de dames Ana Ivanovic en Angelique Kerber.

Leave a Comment


6 − drie =