Backlinks Plaatsen

Advies helpt boerenbedrijf verder

Een boer houdt zich het liefst bezig met zijn dieren. Hobby en werk zijn bij veel boeren hetzelfde. Zodoende komt het voor dat sommige boeren veel minder bezig zijn met een goede bedrijfsvoering, terwijl een goede bedrijfsvoering essentieel is voor het voortbestaan van een bedrijf.

Eén van de dingen die belangrijk is voor een goede bedrijfsvoering is dat er geïnvesteerd wordt. Tegenwoordig kan een bedrijf alleen maar blijven bestaan als er wordt geïnvesteerd. Een bedrijf dat niet investeert verouderd en kan niet meer met de tijd meekomen. Het is voor een boer alleen lastig om te bepalen waarin hij het beste kan investeren. Hij kan vast wel een paar dingen bedenken die de bedrijfsvoering op zijn bedrijf makkelijker maken en daarmee potentiele investeringen zijn. Maar het is voor een boer waarschijnlijk niet zo makkelijk om te bepalen waar hij het beste in kan investeren.

Agrarisch advies kan heel nuttig zijn voor een boer. Een boer weet het beste hoe zijn bedrijf in elkaar zit en de adviseur weet het meeste van investeringen en weet waarschijnlijk meer van de markt dan de boer dat doet. Ook weet een adviseur doorgaans meer van de wet en regelgeving dan een boer, zo kan een adviseur een boer helpen bij het maken van de keuze voor de beste investering.

Als een boer bijvoorbeeld een nieuwe stalinrichting wilt omdat zijn oude stalinrichting is verouderd, kan een adviseur hem helpen met de mogelijkheden en kan kijken of het slim is om de stalinrichting te vernieuwen of dat het bijvoorbeeld beter is om een hele nieuwe stal te bouwen. Zo kunnen boer en adviseur samen naar een goede oplossing zoeken zodat het boeren bedrijf stappen kan zetten naar de toekomst. Een boer hoeft zich zo niet veel bezig te houden met bedrijfsvoering maar kan zich meer richten op het verzorgen van zijn dieren.

Comments are closed.