Backlinks Plaatsen

Alles wat je moet weten over de stewardess opleiding!

Onderdelen die bij een stewardess opleiding de revue passeren.

Communicatieve vaardigheden

Praten met passagiers is één van de belangrijkste bezigheden van een stewardess. Daarom is dit ook één van de belangrijkste eigenschappen die een steward dient te beheersen. Meestal heb je als stewardess te maken met passagiers die in een vakantie stemming zijn of met zaken mensen die zich goed gedragen. Dit zijn natuurlijk leuke en makkelijke manieren om te praten. Maar je kunt natuurlijk ook te maken krijgen met vervelende mensen die teveel alcohol nuttigen of bijvoorbeeld mensen die heel erg angstig worden als je last krijgt van turbulentie. Tijdens een opleiding stewardess leer je omgaan met de lastige situaties die zich voor kunnen doen in een vliegtuig en leer je hoe je moet reageren en hoe je mensen rustig kunt krijgen.

Beheers je talen

Als stewardess is het belangrijk om verschillende talen te spreken. Vandaag de dag is het niet meer voldoende om naast de Nederlandse taal ook de Engelse Taal te kunnen spreken. Wil je een serieuze kans maken om een mooie baan bij een grote luchtvaartmaatschappij te krijgen dan doe je er goed aan om naast Nederlands en Engels nog andere talen te studeren zoals bijvoorbeeld Spaans, Frans of Duits.

Verzorging en presentatie

Stewardessen staan erom bekend dat ze er goed en representatief uitzien. Dat betekent niet alleen dat je mooi bent, maar ook dat je zelfverzekerdheid uitstraalt en zelfverzekerd bent. Het is belangrijk om je luchtvaartmaatschappij goed te vertegenwoordigen en de passagiers ook een goed en veilig gevoel te geven!

Stagelopen

Een deel van de meeste stewardess opleidingen is het stagelopen bij een werkgever. Door stage te lopen bouw je alvast werkervaring op als stewardess en hiernaast is het een goede manier om jezelf erg goed te profileren bij een eventuele toekomstige werkgever. Als je je werk goed verricht en je werkgever en je collega’s enthousiast over je zijn is de kans uiteraard groot dat ze je in dienst willen nemen. Op deze manier hebben ze al kennis met je gemaakt en komen ze later niet meer voor bijzonderheden te staan.

Leave a Comment


drie − 2 =