Backlinks Plaatsen

Bespaar-tips op printen

Printen is een hele gewone en dagelijkse bezigheid. Toch is het best wel duur. Een printer aanschaffen is niet zo duur, maar de inkt is juist wel prijzig. Hoe meer je de printer gebruikt, des te duurder het dus wordt! Als je nu eenmaal veel moet printen, dan zijn er een aantal tips die je kunt gebruiken om zo veel mogelijk geld te besparen.

De eerste tip is om de waarschuwingen van de printer met een korreltje zout te nemen. Wanneer de cartridge bijna leeg is, krijg je van de printer een waarschuwing. Dit betekent niet dat je de cartridge meteen hoeft te vervangen! Je kunt er vaak nog langer mee doen dan je zou denken. Luister dus niet te veel naar deze waarschuwingen en blijf printen totdat er geen inkt meer op je papier komt. Pas dan is het tijd om de cartridges te vervangen.

Een andere tip om te besparen is om in grijstinten te printen. De printer staat vaak zo ingesteld dat printjes automatisch in kleur worden geprint. Soms is dit nodig, bijvoorbeeld in het geval van foto’s of flyers, maar heel vaak is dit niet nodig. Let er dus op dat je de instellingen soms op grijstinten zet. Zo bespaar je gekleurde inkt, en die is een stuk duurder dan zwarte inkt.

Als laatste tip willen we je meegeven dat je echt niet cartridges van het originele merk hoeft te kopen. Stel je hebt een printer van HP dat geeft deze printer aan dat je ook HP inkt moet hebben. Dit is natuurlijk slim, want dan ga je het daar kopen, maar goedkopere alternatieven werken meestal ook prima. De prijzen kunnen hierin behoorlijk verschillen. Let wel goed op dat de cartridges bij de printer passen, want niet alles kan zomaar bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een continuous inkjet printer of een hot foil printer. Dit zijn speciale printers die dus ook speciale inkt nodig hebben.

Comments are closed.