Backlinks Plaatsen

Blijven trainen met voetbaldoeltjes

Bij voetbal draait het, net zoals bij vrijwel iedere andere sport, om talent. Talent heb je of heb je niet. Toch kun je jezelf ongelooflijk ontwikkelen als voetballer door veel te trainen. Hoe meer en vaker je oefent, hoe beter je wordt. Zeker als het gaat op specifieke onderdelen zoals schieten op doel, balgevoel en de bal plaatsen waar je deze hebben wilt. Dankzij verschillende formaten voetbaldoeltjes, is dit trainer nog eenvoudiger en geworden en ben je zelfs niet meer afhankelijk van het voetbalveld. Je kunt immers ook gewoon doeltjes in de tuin zetten en daar blijven trainen!

Trainen met voetbaldoeltjes

Bekijk een gemiddelde voetbaltraining bij jeugd of senioren en je zult verbaasd zijn over de hoeveelheid voetbaldoeltjes er gebruikt worden. En dan hebben we het niet over de grote doelen die bij officiële wedstrijden gebuikt worden. Juist kleine doeltjes worden vaak bij de training gebruik om te oefenen op specifieke onderdelen. Scoren in een klein doeltje is immer lastiger dan scoren in een groot doel, waardoor je steeds beter leert richten en de bal leert plaatsen. Ook leer je door te blijven oefenen met voetbaldoeltjes om de ruimte optimaal te benutten. Wanneer er kleine partijtjes gespeeld worden zoals twee tegen twee of drie tegen drie, wordt er ook vaak van kleinere doeltjes gebruik gemaakt.

Voetbaldoeltjes in je tuin

Natuurlijk hoef je helemaal niet naar het veld van een voetbalvereniging om te trainen. Je kunt namelijk ook gewoon zelf trainen. Schaf gewoon een voetbaldoeltje aan voor in je eigen tuin en je kunt trainen wanneer je maar wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ene doeltje dat je voor vast in de tuin laat staan maar er zijn ook meer dan genoeg verplaatsbare voetbaldoeltjes beschikbaar, zodat je deze in de winter binnen kunt zetten of bijvoorbeeld eens een keer kunt verplaatsen naar veldje dat vlakbij is! Zo kun je waar én wanneer je wilt blijven trainen!

Comments are closed.