Backlinks Plaatsen

Cadeau’s in plaats van malware.

Vermijd u dit kerstseizoen ook de drukte in de winkels en bestelt u uw kerstinkopen online?
Voor de online winkels maar ook voor de hackers betekent dit hoogseizoen!

De hackers manipuleren gerenommeerde websites en plaatsen kwaadaardige codes die de bezoekers van deze betreffende pagina’s automatisch en ongemerkt openen/installeren op de PC. De Malware (kwaadaardige software) probeert wachtwoorden en overige gegevens te verkrijgen via o.a. internetbankieren.
De cybercriminelen maken ‘fake’ websites aan waarbij ze de klant proberen te lokken om bepaalde producten, die normaliter duurder zijn, voor een goedkopere prijs te verkopen. De prijs is soms te mooi om waar te zijn, en dat is het dan ook. “Rond de kerstdagen is het risico’s op malware infecties vele malen hoger” constateert Barry van der Dong, Country Director UK & Benelux bij Norman Data Defense Systems B.V.
“De hackers passen hun strategieën telkens weer aan voor een aanval op het koop- en zoekgedrag. Het is daarom raadzaam om weloverwogen en doelbewust te surfen op het internet. Het is aan te bevelen om een up-to-date beveiliging op de computer te hebben die wordt gebruikt voor het online winkelen. Een URL blocker, die in veel antivirussoftware inbegrepen zit, zorgt ook voor de nodige extra beveiliging”. Op deze manier wordt voorkomen, middels real-time informatie vanuit de Cloud, dat hackers toegang krijgen tot websites en deze met malware en ongepaste inhoud kunnen beïnvloeden. Aangezien er nog geen oplossing is voor alle kwaadaardige codes, raadt Barry van der Dong aan om uw computer regelmatig te ‘cleanen’.
Cleaning tools vervangen antivirussoftware niet op de computer, het enige verschil is dat ze op afroep werken. Deze (meestal gratis) tools worden gebruikt door antivirusleveranciers die ze vervolgens weer aanbieden op hun website.

Internetbankieren in internetcafés of via Wi-Fi-Hotspots of Wi-Fi-netwerken raadt van der Dong vooral niet aan.

Zet de cybercrimineel in de kou door voorzichtig en bedachtzaam te zijn met alle online aankopen.

Mocht u vragen hebben aan de hand van dit artikel dan kunt u contact opnemen met:

Norman Data Defense Systems B.V.
Postbus 159
2130 AD Hoofddorp
Tel.: +31 (0)23 789 02 22
Fax: +31 (0)23 561 31 65
marketing@norman.nl

Leave a Comment


4 + een =