Backlinks Plaatsen

Dakgootfilters op de markt

Utrecht- De Propere Goot brengt dakgootfilters op de markt

Dakgootfilters zijn het alternatief voor het jaarlijks handmatig reinigen van de dakgoot. De filters passen in iedere dakgoot en  houden na eenmalige installatie bladeren en ander vuil uit de goot. Dakgootfilters zijn volledig waterdoorlatend en doen daardoor niet af aan de doorstroming van regenwater.

Is een bosrijk land als Nederland zijn verstopte goten een veelvoorkomend probleem. Een verstopte dakgoot kan leiden tot lekkage en waterschade. Om lekkage te voorkomen wordt,  onder andere door de vereniging van Eigen Huis, aangeraden de dakgoot ieder jaar schoon te maken.

In Amerika is dakgootbescherming een standaard onderdeel van het onderhoud van woningen. In Nederland echter, gaat men tot op heden zelf de ladder op. Met alle gevaren van dien.  Stichting Consument en Veiligheid melden 1600 letsels per jaar door vallen van een trap. Tachtig procent van deze slachtoffers is 55 jaar of ouder.
De Propere Goot brengt nu een structurele oplossing voor dit ongemak op de markt. Hiermee wordt een stap in de richting van onderhoudsvrij wonen gemaakt.
Na eenmalige installatie hoeft men niet meer jaarlijks naar de goot om te kijken.

Materiaal

Door de open structuur komt zowel van boven als onder lucht door de dakgootfilters. Zo drogen de bladeren en zullen deze weg worden geblazen of uiteindelijk verteren. De dakgoot zelf blijft vrij voor het afvoeren van water.

De dakgootfilters zijn gemaakt van een materiaal met een open structuur van polyestervezels gebonden door 100% synthetisch latex. Dit materiaal wordt ook toegepast bij onder andere het reinigen van afvalwater en air-deodorisers.  Het materiaal wordt gemaakt van gerecycled plastic.

 

Meer informatie over dakgootfilters vind u op www.dakgootfilters.nl.
Voor filmpjes van het product in praktijk kunt u kijken op het Youtube kanaal van DePropereGoot.

 

 

 

Leave a Comment


8 + een =