Backlinks Plaatsen

De kunst van de verleiding

Ofwel de seksuele spanning van de jacht is voor sommige mensen nog opwindender dan de daad. (Als het om een man gaat, noemen we zo iemand een Casanova of Don Juan.) Voor anderen is het verleiden een intrinsiek onderdeel van het seksuele procedé en niet belangrijker dan, maar wel even belangrijk als, de geneug­ten van de seks zelf. Dat vindt ook Camille Paglia, Amerikaans filosoof, auteur en criticus, die bekendstaat om haar controversiële essays over de popcultuur.

Zij zegt: “Verovering en verleiding, dat is waar sek­sualiteit om draait. Die zorgen ervoor dat de vonk overspringt.”

Verleiding is de onmisbare openingsact voor goede seks, maar het is ook een bron van genot op zich.

Verleiding is een heerlijk spel, dat door de eeuwen heen goed gespeeld is door courtisanes en beroemde minnaars. Van Cleopatra tot Angelina Jolie, van Casanova tot Mick Jagger: grote verleiders konden bijna iedereen het bed in krijgen.

Niet alle grote verleiders waren of zijn mooi en knap. Cleopatra bijvoorbeeld had een grote neus en een kort bovenlichaam; ze leek in niets op Elizabeth Taylor, die mooier dan ooit was toen ze de Egyptische koningin speelde op het witte doek. Ondanks haar fysieke tekort­komingen hield Cleopatra – een vrouw tot wie mannen zich aangetrokken voelden vanwege haar intelligentie en belezenheid – de twee machtigste mannen van Rome, Julius Caesar en Marcus Antonius, in haar ban.

 

De elementen van verleiding

Flirten

Sommige mensen zijn geboren flirts – gelukkig maar! Flirten is een menselijk instinct en is in alle culturen en rijden gedaan. In onze puriteinse maatschappij heeft het flirten een slechte naam gekregen, de laatste tijd met name omdat het niet politiek correct zou zijn. Flirten kun je moeilijk een zonde of misdrijf noemen; het is eigenlijk het vermogen om te charmeren, een manier om jezelf en het object van je aandacht het gevoel te geven dat het leven intenser en prikkelender kan zijn.

 

De juiste kleding

Als je na het werk met vrienden afspreekt of alleen op stap gaat, neem dan even de tijd om je om te kleden, alsof je een afspraakje hebt. Maak een paar knoopjes los. Trek een ander topje of andere schoenen aan. Doe een geurtje op. Je weet maar nooit wiens zintuigen je onverwacht wil wakker schudden.

Heb je afgesproken met je man of vriend? Trek iets moois aan en flirt met hem zoals je deed toen je hem net kende.

 

Openingszinnen

Uit onderzoek is gebleken dat 55 procent van een eerste romantische indruk gebaseerd is op uiterlijk, 38 procent op de manier van spreken en slechts zeven procent op wat er daadwerkelijk gezegd wordt. Dat verklaart waarom een eerste zet als “Ken ik jou ergens van?” of “Wat een weer, hè?” helemaal niet fout hoeft te zijn. Het is goed nieuws voor iedereen die nerveus, verlegen of onhandig is. Iets als “Ik heb je vanuit de verte staan bewonderen” kan al briljant lijken.

Maar als het je wel lukt samenhangende openingszinnen te maken in de nabijheid van de vrouw van je begeerte, bedenk dan dat voor een bepaald type vrouw praten dé manier is om haar het hof maken.

 

Gebaren

Het haar met een hoofdbeweging uit het gezicht schudden mag dan een filmcliché zijn, het is ook een klein verleidelijk gebaar dat altijd en overal wordt gemaakt. Als een vrouw haar lange haar naar achteren schudt, een pluk om haar vinger draait of anderszins met haar haar speelt terwijl ze met een man praat of naar hem kijkt, dan stuurt ze hem een van de oudste signalen ter wereld: “Let op, ik ben in je geïnteresseerd.” En het werkt omdat elke man dat signaal onbewust oppikt.

Als je al lang niet meer op deze manier met jouw geliefde geflirt hebt, begin er dan opnieuw mee. Soms kun je iemands tanende belangstelling doen opleven door weer te gaan flirten. Het is geen goed teken als een stel geen vleiende opmerkingen meer tegen elkaar maakt.

 

Lichaamstaal

De lichaamstaal van toekomstige minnaars is universeel. Vaak is deze lichamelijke dialoog duidelijker voor de omstanders dan voor het flirtende stel. De handen en voeten zijn naar elkaar toe gericht. Als ze samen aan een bar zitten, heeft hij de benen uit elkaar en houdt zij de hare tegen elkaar aan tussen zijn benen, zonder dat hun lichamen elkaar nog aanraken. Maar of ze nu staan of zitten, vanaf de taille leunen ze naar elkaar toe. Al gauw gaan ze elkaar ‘spiegelen’, dat wil zeggen dat ze elkaars gebaren en uitdrukkingen onbewust gaan kopiëren.

Comments are closed.