Backlinks Plaatsen

De kunststof kozijnen branche heeft het moeilijk

Kunststof Kozijnen Expert heeft de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de kozijnen branche. Uit de vandaag gepubliceerde cijfers van dit onderzoek blijkt dat de vraag naar kunststof kozijnen het afgelopen jaar voor het eerst sinds tien jaar is afgenomen. Landelijk gezien is de vraag naar kunststof kozijnen met 8 procent afgenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. Het is voor het eerst dat de vraag naar kunststof kozijnen een afnamen laat zien.

Redenen afname vraag kunststof kozijnen

De voornaamste oorzaak van de afname laat zich gemakkelijk raden, namelijk de crisis. Kunststof kozijnen worden vaak geplaatst bij nieuwbouw woningen, deze worden minder gebouwd. Een andere oorzaak van de afname kan worden gezocht bij particulieren en bedrijven die bestaande houten of aluminium kozijn laten vervangen door kunststof kozijnen. Zowel particulieren als bedrijven houden de hand op de knip en stellen dergelijke investeringen uit. De derde oorzaak is de huizenmarkt, doordat deze op slot zit is het niet zeker of de investering kan worden terugverdiend.

Toekomst kozijnen branche

Bovenstaande redenen geven duidelijk aan dat de moeilijke tijden naar verwachting nog wel even zullen aanhouden. De laatste jaren zijn echter zeer lucratief geweest voor de kunststof kozijnen branche, waardoor veel bedrijven een buffer hebben opgebouwd. Het moge duidelijk zijn dat de bomen momenteel niet tot aan de hemel groeien. Kortom, een kwestie van een lange adem. Voor de consumenten die wel besluiten kunststof kozijnen te laten plaatsen zijn het echter goede tijden. Door de daling van de vraag is er meer onderhandelingsruimte en kan een scherpere prijs worden afgedwongen.

Het originele bericht.

Comments are closed.