Backlinks Plaatsen

De Wit Hekwerken en regels voor verschillende erfafscheidingen

Een hekwerk is een soort erfafscheiding. Als je graag een erfscheiding wil kopen bij De Wit Hekwerken dan is het wel handig om te weten welke soorten er zijn en wat de regels zijn betreft erfafscheidingen. Dat lees je allemaal in dit artikel. Hierdoor kan je voorbereid op pad naar De Wit Hekwerken.

De regels

Er zijn een aantal regels verbonden als je een hekwerk of schutting wil plaatsen. Zo is er bijvoorbeeld de maximale hoogte van twee meter, tenzij er volgens de gemeentelijke verordening anders is aangegeven. Wil je graag een hek rond je voortuin? Deze mag niet hoger dan een meter zijn. Als je toch een hoger hekwerk om je tuin wil dan zal je eerst bij de gemeente na moeten vragen of je een vergunning nodig hebt hiervoor. Als je een hekwerk gaat plaatsen tussen je eigen tuin en die van de buren dan mag er volgens de wet geen raam of opening zijn omdat er binnen de twee meter van de erfgrens geen uitzicht mag zijn op de grond van de buren. 

Soorten

Er zijn verschillende soorten erfafscheidingen om je tuin af te schermen. Zo kan je gaan voor natuurlijke erfafscheiding, houten schermen, hekken, beton, aluminium of gerecycled plastic. Binnen deze erfafscheidingen kan je natuurlijk weer veel kanten op, op het gebied van model en formaat.

Een heg is een goed voorbeeld van een natuurlijke afscheiding. Het grote nadeel van een heg is wel dat het doorgaans veel onderhoud nodig heeft. Houten schermen worden momenteel nog het meeste gebruikt als erfafscheiding. Hekwerken zoals sierhekwerken worden meestal gebruikt rondom een alleenstaand huis of pand omdat deze beschermd moet worden tegen ongenode gasten. De hekken zijn meestal redelijk open en bieden niet heel veel privacy.

De erfafscheidingen van beton en gerecycled plastic zijn een stuk minder bekend. Betonplaten zijn wel in steeds meer motieven en kleuren leverbaar. Als je voor de duurzaamste oplossing wil gaan kan je kiezen voor een afscheiding van gerecycled plastic.

Comments are closed.