Backlinks Plaatsen

Diarree bij puppies: enkele tips

Misschien kent u het wel: uw puppy is even aan uw aandacht ontsnapt en heeft zich tegoed gedaan aan de etensresten uit de vuilnisbak. Met als gevolg dat hij of zij daarna maagkrampjes heeft en last krijgt van diarree. Op zich is dit niets om gealarmeerd over te zijn; puppies zijn nieuwsgierig en uw pup is zeker niet de eerste die op zijn ontdekkingstochten door het huis iets opeet waar zijn maag het niet mee eens was. Daarnaast hebben pups, net als mensenbaby’s, een delicaat maag- en darmsysteem, wat in veel gevallen geen ‘onbekend’ voedsel kan verwerken. Daarom hebben puppies er ook vaak moeite mee als ze een nieuwe soort hondenvoeding voorgeschoteld krijgen. Ze zijn er niet aan gewend, hun maag en darmen zijn er niet aan gewend en dus krijgen ze diarree.

De oorzaak van diarree is eigenlijk dat uw puppy’s afweersysteem het ‘vreemde’ voedsel zo snel mogelijk zijn lichaam uit probeert te krijgen. Zijn systeem kan er niets mee en dus komt slechts half verteerd weer naar buiten. Dierenartsen geven aan dat het in het geval van diarree verstandig kan zijn om uw hond enkele uren (sommigen noemen twintig uur, anderen 24 uur) niet te voeren. Geef wel meer dan voldoende water, zodat hij niet uitgedroogd raakt, maar zorg ervoor dat uw puppy geen vast voedsel binnenkrijgt. Op die manier kan zijn afweersysteem tot rust komen. Voedt u hem namelijk wel, dan is de kans groot dat het ‘goede’ voedsel ook binnen afzienbare tijd weer naar buiten komt.

Wanneer u weer begint moet voeden, zorg dan dat u uw pupje kleine hoeveelheden makkelijk verteerbaar, zoutloos voedsel geeft. Voeding met gekookte rijst en gekookte kip zijn dan goede opties. Het is ook belangrijk dat uw pup op dit moment zo min mogelijk zout, suiker, kruiden en zuivel binnenkrijgt; deze producten kunnen zijn maag weer van streek maken. Wanneer uw puppy zich weer zichtbaar beter voelt, kunt u weer overgaan op normale hondenvoeding. U kunt in dit geval het beste kiezen voor hondenvoer dat speciaal is ontworpen voor puppies en is aangepast aan hun specifieke voedingsbehoeften, zoals bijvoorbeeld Eukanuba Puppy & Junior voer. Dit voer kunt u gratis uitproberen door het speciale puppypakket aan te vragen op de website van de fabrikant. En zodra uw hondje weer wat op kracht is gekomen, kunt u ook weer lekker met hem gaan wandelen en spelen, zodat zijn conditie weer mooi op peil komt. Mochten bovenstaande tips echter niet werken en blijft uw pup last houden van diarree, raadpleeg dan de dierenarts.

Leave a Comment


een + = 9