Backlinks Plaatsen

Eat Palazzo en ingrediënten uit de Italiaanse keuken

De meeste Nederlanders eten iedere week gerechten uit de Italiaanse keuken. Pasta’s en pizza’s zijn enorm populair in Nederland en de rest van de wereld. Maar wat geeft deze gerechten nou de smaak waar wij van zijn gaan houden? Dit vindt u uit in dit artikel. Heeft u al trek gekregen in een van de overheerlijke Italiaanse gerechten? Dan kunt u terecht bij Eat Palazzo. Bij Eat Palazzo kunt u daarnaast nog veel meer gerechten uit de wereldkeuken eten!

De truffel

De truffel is een van de meest zeldzame producten ter wereld en moet op een speciale manier vervaardigd worden. De Truffel wordt dan ook tegen enorm hoge prijzen verkocht op zogeheten truffelmarkten. De truffel wordt veel gebruikt om extra smaak te geven aan pasta’s en risotto. De truffel heeft namelijk een enorm karakteristieke smaak.  De smaak van de truffel is namelijk te omschrijven als subtiel maar toch intens. De truffel lijkt op een soort aardappel die in verpakt in een laag van klei. In Italië worden gerechten met truffel vaak gegeten met een de rode wijn Barolo. 

Streekproducten

Italië kent enorm veel streekproducten. Dit komt natuurlijk door de ingrediënten die in de streken voorkomt. Het noorden van Italië heeft bijvoorbeeld veel meer koeien, die de populatie voorziet met romige smaken. De melk van de koeien wordt namelijk ontwikkelt tot boter en room. Zodra u zich meer naar het Zuiden van Italië beweegt wordt er meer gebruik gemaakt van olijfolie in de producten. Een bekend voorbeeld van een streekproduct is de Parmezaanse kaas. Deze kaas wordt gemaakt van koeienmelk dat is besmet met een drietal bacteriën die alleen in de regio van Parma te vinden zijn. Deze bacteriën zorgen voor een overheersende notige smaak die veel wordt gegeten over de gehele wereld. De Parmezaanse kaas wordt ook gebruik om pasta’s meer smaak te geven.

Comments are closed.