Backlinks Plaatsen

Een douchestoel, opklapbaar of vast?

Zelfstandig je persoonlijke hygiëne blijven uitvoeren is niet altijd eenvoudig, zeker als je al van een zekere leeftijd bent. Een douchestoel, kruk of zitje is hiervoor de ideale oplossing. Als je wat sneller vermoeid bent of niet erg lang kunt blijven staan dan biedt een dergelijk zitje precies de ondersteuning die je nodig hebt om veiligheid te garanderen. Er zijn tal van professionele douchestoelen verkrijgbaar die wassen of douchen een heel stuk aangenamer maken.

Het aanbod aan douchezitjes en krukken is groot en er is dan ook een geschikt model voor elke situatie. Zo zijn er lichtgewicht krukken en opvouwbare modellen, maar ook hoekzitjes of muurstoeltjes zijn mogelijk. Daarbij zijn sommige types uitgerust met een armsteun, besparingsmodus of verstelbaar zadel. Kiezen voor de beste optie in jouw situatie is erg belangrijk, en daar kunnen de volgende tips bij helpen.

Kiezen voor een douchezitje

Douchezitjes geven meer dan genoeg ondersteuning als je over voldoende evenwicht beschikt om rechtop te zitten. Een dergelijk zitje is doorgaans een kleine kruk die soms aan de muur bevestigd kan worden om meer stabiliteit te bieden. Daarbij zijn er tevens modellen met speciale handgrepen zodat die ondersteuning nog beter wordt. Modellen zoals de Edge Douchekruk neemt dan weer uiterst weinig plaats in beslag en kan eenvoudig in de hoek van de ruimte geplaatst worden.

Kiezen voor een douchekruk

Een douchekruk is meestal iets robuuster en steviger aangezien vaker materialen zoals stalen buizen met plastic coating gebruikt worden. De modellen kunnen in hoogte versteld worden en ze komen vaak met uitbreidingen zoals armsteunen. Dergelijke krukken zijn ondanks hun stevige bouw toch relatief licht en kunnen eenvoudig uit elkaar gehaald worden. Daarbij kan de zitting afgesteld worden in hoogte en zorgt een anti-slip pad voor meer veiligheid.

Comments are closed.