Backlinks Plaatsen

Fiets kopen met goede veiligheid

Wilt u binnenkort een fiets kopen? Een fiets kopen doet u eenvoudig op de website van Atlas Fietsen. Deze fietsen zijn uiteraard geleverd met alle voorzieningen die uw verkeersveiligheid moeten bevorderen. Het aantal verkeersongelukken met de fiets is de laatste jaren flink toegenomen. In dit artikel zullen wij dieper ingaan op de oorzaken van deze ongelukken en wat u daar als weggebruiker aan kunt doen.

Fietslicht

In Nederland fietsen ongeveer 40% van de mensen zonder licht. Dit is natuurlijk een niet goed genoegen score. Zeker in de winter wordt het dermate vroeg licht dat u altijd verlichting op uw fiets moet hebben. Dit scheelt u boetes en is ook nog een stuk beter  voor uw veiligheid. Fietsverlichting in het donker is namelijk goed voor een reductie van 17% van het aantal ongelukken op de fiets. Fietsverlichting is niet alleen belangrijk zodat u de weg kan zien, de overige weggebruikers kunnen u ook beter zien. Vaak zijn er namelijk ook motorvoertuigen betrokken bij de ongevallen. Het gebruik van fietsverlichting is de laatste jaren al enorm toegenomen in de grote studentensteden. De afgelopen 10 jaar is er namelijk een toename van rond de 10% te constateren in die steden.

Smartphone gebruik 

Binnenkort gaat het algehele verbod van het gebruik van de smartphone, laptop of geluidsdragers. Vanaf Juli zal dit verbod gehandhaafd en beboet worden. Sinds 2002 is het al verboden om achter het stuur te bellen. Bellende fietsers werden toen nog niet als een gevaar beschouwd. Dit is anno 2019 wel anders. De mensen vinden de verleiding om op de smartphone te zitten tijdens de deelname aan het verkeer namelijk te groot. Het draagvlak voor de verandering is ook groot. Ruim 75% van de bevolking vindt dat het gebruik van de smartphone gehandhaafd moet worden. Dit zijn niet alleen ouderen. Ook steeds meer jongeren delen deze mening.

Comments are closed.