Backlinks Plaatsen

Fysiek Zilver Kopen – Is het de investering waard?

Op deze pagina over zilver, goud en fysiek edelmetaal in het algemeen, zullen we dieper ingaan op het investeren in zilver en waarom dit een goede investering kan zijn. Hoewel vele mensen vaak de perceptie hebben dat investeren in goud en zilver meer weggelegd is voor de vermogende inwoner, is dit tegenwoordig niet meer van toepassing. Fysiek zilver kopen en goud kopen is iets wat erg laagdrempelig is geworden, aangezien u op internet vele aanbieders aantreft waar u zelfs losse zilveren munten kunt aanschaffen. Uiteraard is het ook mogelijk om grote bedragen te investeren. Hoe groot uw budget ook moge zijn, op deze pagina zullen we u een goede basis geven wanneer u overweegt om te beleggen in goud, zilver, platina, palladium of een ander waardevol edelmetaal.

Waarom zilver kopen?

Mensen zullen vaak vele redenen bedenken wanneer ze zilver kopen, zoals bijvoorbeeld zilveren munten of zilveren staven. Een veelvoorkomende reden is echter dat fysiek edelmetaal een betere opbrengst kan geven dan de meer traditionele vormen van beleggen. Hoewel goud ook erg populair is, is het ‘kleine broertje’ zilver laagdrempelig en ook visueel erg aantrekkelijk.

Er zijn noemenswaardige verschillen op te noemen tussen goud en zilver. Goud wordt door de meeste investeerders gekozen omdat goud belastingvrij is en bovendien altijd als erg waardevast wordt beschouwd. Dit komt natuurlijk omdat de prijs van goud vele malen hoger is dan die van zilver. Zilver is echter stukken volatieler, waardoor prijsverschillen vaak een veelvoud zijn van de dagelijkse koersfluctuaties van goud. Winsten kunnen dus groter uitvallen, maar verliezen echter ook.

Zilver kopen: hoe gaat het in z’n werk en waar moet ik op letten?

Er zijn voor de gewone particulier of zakelijke klant eigenlijk twee manieren interessant om te investeren in fysiek zilver. Deze twee opties zijn zilveren munten en zilverbaren. Fysiek zilver kopen in de vorm van zilverbaren is erg interessant. Hierover wordt echter wel altijd 21% BTW geheven. Zilverbaren zijn vaak groter dan goudbaren, omdat deze minder waard zijn dan variaties in goud. Vele winkels bieden dan ook geen zilverbaren aan kleiner dan 50 gram. Dit komt doordat de zilverprijs aanzienlijk lager ligt dan de goudprijs. Zilverbaren kopen is voor veel mensen echter een hele goede manier om te investeren in fysiek edelmetaal. Zilver kopen is erg geschikt voor mensen die graag eens kennis willen maken met het investeren in fysiek edelmetaal.

Een andere interessante en populaire manier om een gedeelte van uw financiën om te zetten in het mooie witte edelmetaal is in de vorm van zilveren munten. U kunt vele verschillende soorten zilveren munten kopen. U kunt denken aan zilveren beleggingsmunten zoals de Canadese Maple Leaf, de Oostenrijkse Philharmoniker en de Amerikaanse zilveren Eagle. Deze zilveren munten zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten en gewichten. Dit is voor de belegger die speculeert op de zilverprijs natuurlijk vele malen interessanter.

Naast beleggingsmunten zijn er ook andere zilveren verzamelmunten verkrijgbaar. Deze munten zijn over het algemeen duurder dan de beleggingsmunten. Dit is vanwege het feit dat deze munten vele malen zeldzamer zijn dan de beleggingsmunten, die in grote getallen worden geslagen. Bovendien wordt over deze zilveren verzamelmunten 21% BTW geheven. Zilver kopen in de vorm van zilveren munten is een aantrekkelijke manier om uw portefeuille divers te houden en te voorzien van tastbare beleggingsobjecten.

Wat is de huidige situatie en het laatste nieuws in de fysieke zilvermarkt?

De huidige vraag naar fysiek zilver is groot. Enorm groot. Zo groot zelfs dat fysiek goud momenteel makkelijker verkrijgbaar is dan haar ‘kleine broertje’ zilver. Zo had bijvoorbeeld de U.S. Mint vorige maand de verkopen van de zilveren American Eagles stopgezet tot eind januari. De Mint kan de vraag naar deze zilveren munten niet bijbenen en had zo besloten de verkopen tijdelijk op te schorten. Zo kan de productie de voorraden weer aanvullen en kunnen de verkopen weer beginnen. Het was al de tweede keer in één maand dat de U.S. Mint haar verkopen van zilveren American Eagles stopzette.

Er ontstaan momenteel grote tekorten aan fysiek zilver, zo zegt Egon von Greyerz van Matterhorn Asset Management. Het is momenteel moeilijker om aan fysiek zilver te komen dan aan fysiek goud. Er zijn lange levertijden voor zilverbaren en zilveren munten en von Greyerz verwacht dat deze situatie alleen maar erger gaat worden. Het is de basis voor een uitbraak omhoog in de prijs van zilver.

Volgens Bill Haynes wordt het steeds duidelijker dat er grote schaarste is in de fysieke zilvermarkt. De steeds hoger wordende premiums op de retailproducten van zijn bedrijf, duiden op een zeer krap aanbod van zilverbaren en zilveren munten. De voorraden van een groot aantal groothandelaars worden kleiner, waardoor ook bestaande voorraden de grote fysieke vraag niet meer bij kunnen houden. Haynes geeft aan dat veel trouwe klanten die al goud kochten toen de prijzen van goud en zilver nog respectievelijk 400 en 10 dollar noteerden, momenteel nog steeds koper zijn. Dit duidt aan dat een bepaalde groep investeerders overtuigd zijn van goud en zilver.

Ook andere fabrikanten zitten echter in de problemen. De enorme tekorten naar American Silver Eagles drijft investeerders naar andere munten, zoals de zilveren Maple Leaf munten, waardoor de Royal Canadian Mint ook moeite krijgt om aan alle vraag naar zilveren munten te voldoen. Haynes denkt dat de premies op de zilveren munten blijven oplopen, totdat de zilverprijs de 40 dollar per troy ounce gaat bereiken. Rond deze prijs zal een bepaalde groep beleggers winsten nemen op haar fysiek zilver en dus de munten gaan verkopen, waardoor het aanbod weer toeneemt.

De verwachting is dat de komende tijd de premies op zilveren American Eagles ook gaan toenemen. Ook zullen steeds meer retailers deze zilveren Eagles uit het assortiment halen, doordat deze munten simpelweg straks niet meer verkrijgbaar zijn.

Voordat u overgaat tot fysiek zilver kopen

Er zijn heel wat manieren te bedenken waarom zilver kopen en goud kopen een verstandig financieel besluit is in economisch roerige tijden. Het is echter aan u om te bepalen wat u doet met uw geld. Hoewel velen ervoor kiezen om het geld ‘veilig’ op de bankrekening te houden, zijn er ook genoeg mensen die investeren in fysiek edelmetaal vele malen veiliger beschouwen.

Mocht u echter overgaan tot de aanschaf van fysiek zilver en/of goud, denk dan ook aan de opslag van het edelmetaal. U kunt denken aan een kluis in of om uw huis, maar ook kluizen bij derde partijen zoals banken kunnen een goede optie zijn.

Comments are closed.