Backlinks Plaatsen

Geld winnen is altijd leuk

Al jarenlang worden overal ter wereld  loterijen gehouden. Mensen winnen graag geld ondanks dat de kans dat je wint niet zo hoog is. Er is een kans, dus doet men mee. In de Middeleeuwen werden er al loterijen gehouden in Nederland. De eerste was in Utrecht omdat de stadskas vrij leeg begon te raken. De opbrengst ging dus naar de stad toe. Daarna begonnen meer steden dit te doen na het succes in Utrecht. Een loterij was echt een happening in Nederland. Het was echt volksvermaak wat meerdere dagen kon duren. Er was muziek en drank en het wat echt een feestje om te bezoeken. De prijzen waren verschillend en niet alleen geld. Er werd ook zilver en andere waren uitgedeeld aan de winnaars.

De lotto is een bepaalde vorm van een loterij die erg populair is. Je kunt namelijk zelf de nummers bepalen die op jouw lot staan. Het is in Duitsland uitgevonden door de Duitser Lothar Lammers. De duitse lotto is ook een van de grootste lotto’s van de wereld. De prijzen zijn enorm. De Lotto is een organisatie in Duitsland die meerdere loterijen beheert samen met Toto Block. Lotto 6aus49, Eurojackpot, GlucksSpirale en de KENO zijn de loterijen onder hun beheer. Elke maand wordt er een half miljard euro aan prijzen weggegeven als je al hun loterijen bij elkaar optelt.

Net als bij de Vriendenloterij in Nederland gaat een deel van de opbrengst naar goede doelen. In Nederland gaat de helft van de opbrengt naar goede doelen die je automatisch steunt als je een lot hebt gekocht. In Duitsland gaat ook een deel naar de goede doelen. Dit is voor veel mensen de drijfveer om mee te doen met een loterij. Je hebt de kans om iets te winnen maar als je niet wint heb je wel bijgedragen aan een goed doel. Daar voelen mensen zich vaak wel goed bij. Hierdoor hebben loterijen wel meer loten kunnen verkopen vanwege de goede doelen.

Comments are closed.