Backlinks Plaatsen

Goud eindigt in de buurt stabiel in stiller, pre-vakantie trading

Comex goud futures-prijzen eindigde de Amerikaanse daagse sessie dicht bij ongewijzigd maandag in ingetogen handel als de vakanties en het einde van het jaar zijn snel nadert. Veel handelaren en beleggers zijn kronkelende dingen naar beneden of erop te trappen naar de zijlijn tot januari.

February goud laatste verhandeld tot 0,80 dollar per ounce op $ 1,697.80. Spot goud is voor het laatst genoteerd op 0,40 dollar op $ 1,697.00. Maart Comex zilver laatst verhandelde beneden 0.034 dollar op 32.265 dollar per ounce.

De aandacht van de markt blijft op de VS “fiscale cliff” belastingverhogingen en bezuinigingen die snel nadert. Er verschijnt nu te zijn van enige beweging aan de Republikeinen ‘kant in de richting van willen een deal te doen. Huis van Afgevaardigden Boehner en Obama ontmoetten elkaar opnieuw maandagochtend over de kwestie. De markt rekent kansen zijn iets hoger dan niet dat er een last-minute overeenkomst tussen Amerikaanse wetgevers om de fiscale klif te vermijden. De algemene situatie blijft een bearish rem op vele markten, met inbegrip van de ruwe grondstoffen-en aandelenmarkten.

In ’s nachts nieuws, Europese aandelen en de Euro munt zwakker waren op meer dour eurozone economisch nieuws. Eurozone export werden gemeld met 1,4%, maand-op-maand, in oktober. Ook de Duitse Bundesbank zei maandag de Duitse economie heeft aanzienlijke inkrimping gezien post in het einde van het jaar.

In Japan, de Liberale Democratische Partij werd geveegd aan de macht in het weekend, wat betekent dat het monetaire beleid van Japan blijft zeer accommoderend. De Japanse yen was fors lager tegen de Amerikaanse dollar maandag. Samen met de inzet van de Amerikaanse Federal Reserve om gemakkelijk geld kondigde vorige week en de Europese Centrale Bank zich in dezelfde positie, zoals zijn bullish onderliggende factoren voor de grondstof markten in de komende maanden.(degoudprijs.org)

De Amerikaanse dollar index was iets lager maandag. De greenback stieren zijn onlangs vervaagd. NYMEX ruwe olie futures-prijzen waren bescheiden hoger maandag. De ruwe olie beren nog steeds de lichte korte termijn technische voordeel. Deze twee belangrijke “externe markten” waren in een licht bullish houding voor de edele metalen markten maandag, en zal de edele metalen markten van invloed zijn op een dagelijkse basis.

Leave a Comment


+ 7 = tien