Backlinks Plaatsen

Grafmonumenten voor een graf

Na het overlijden van een dierbare wil je het lichaam een plek geven waar het een laatste rustplaats kan vinden. Een graf is naast een rustplaats ook een plek waar nabestaanden naartoe kunnen gaan om de overledenen te eren.

Oude grafmonumenten

In het verleden werden ook grafmonumenten gebruikt voor de graven. Hunebedden zijn de één van de bekendere graven uit de oudheid. Een bekende vorm van een grafmonument is ook de piramide die werd gebruikt om een farao zijn laatste rustplaats te bieden. De piramides vormde een trap naar het hiernamaals.

Grafmonumenten van nu

In de meeste culturen wordt na het overlijden van een dierbare het lichaam begraven op een begraafplaats. De meeste mensen huren of kopen een plek op een begraafplaats of kerkhof waar hun lichaam kan worden begraven en zo een laatste rustplaats kan vinden.

Een grafmonument kan tegenwoordig naar eigen wens worden gemaakt, zodat het een persoonlijke herinnering kan bieden aan een dierbare. Er zijn allerlei soorten monumenten in de verschillende soorten en materialen.

Ruwe steen zowel staand of liggend
Zwerfkeien
Versteend hout
Zerken
Split
Schelpen
Brokken
Bronzen figuren

Met het brede aanbod kun je dus een geschikt monument krijgen voor je dierbare om zo deze een rustplaats te bieden en een plek om het verdriet te werken van het grote verlies.

Leave a Comment


+ 8 = elf