Backlinks Plaatsen

Haartransplantatie: ook voor tieners?

Haartransplantatie voor tieners?

Haartransplantatie voor tieners?

Haartransplantatie ook voor tieners? In Europa gelukkig niet, maar uit Amerika komen de eerste berichten dat tieners onder het mes gaan. In de Verenigde Staten is cosmetische chirurgie veel normaler. Meisjes die voor hun 18de-verjaardag een borstvergroting krijgen of een neusverkleining zijn geen uitzondering. Maar in Europa?

Een haartransplantatie wordt in  Nederland vanaf de volwassen leeftijd uitgevoerd. Dat is dus 18 jaar. Maar dat betekent niet dat het ook direct verstandig is om een FUE haartransplantatie uit te voeren. Wanneer een haartransplantatie verstandig is heeft met meerdere factoren te maken.

Haartransplantatie tieners gewenst?

Hoever is de kaalheid gevorderd? Wat zijn de wensen? Op jonge leeftijd een behandeling ondergaan kan  gewenst zijn. Door na de ingreep te starten met medicatie kan een eenmalige behandeling voldoende zijn. Toch moeten we voorzichtig zijn en blijven met het behandelen van jonge mensen.

Een haartransplantatie is en blijft een chirurgische behandeling. Al zijn de risico´s beperkt, we spreken hier niet over het dragen van een beugel of een andere minimale medische ingreep. Indien u 18 jaar bent, laat u dan goed informeren, liefst door meerdere klinieken. Vergeet ook niet onafhankelijke stichtingen te raaplegen.

Miljoenen mannen worstelen met kaalheid

Ten slotte is het raadzaam om van gedachten te wisselen met mensen uit uw omgeving. Ouders, vrienden, kunnen u helpen tot een verstandig besluit te komen. Uiteindelijk beslist u zelf wat een verstandig besluit is, maar dat betekent niet dat u er met uw haarprobleem helemaal alleen voor staat.

Alleen in ons land worstelen miljoenen mannen met hetzelfde probleem!

Leave a Comment


8 + = twaalf