Backlinks Plaatsen

Heb je weleens een bos bloemen met Eucalyptus erin gezien?

Bij Frederique’s Choice verkopen we bossen bloemen met stelen eucalyptus erin. Maar wat is dat nou precies, eucalyptus? In deze tekst zullen we meer informatie geven over eucalyptus. Eucalyptus is een geslacht uit de mirtefamilie. Van oorsprong komen de planten uit Australië en de aangrenzende gebieden. In de ruime zin zijn er ongeveer 600 verschillende soorten eucalyptus.

Wij gebruiken een soort eucalyptus in onze boeketten maar er zijn ook soorten van bekend die uitgroeien tot grote bomen. Deze bomen worden vooral in subtropische en tropische landen aangeplant voor de houtindustrie. Het zijn vaak zeer snelle groeiers en het hout wat dit oplevert wordt gebruikt voor de vervaardiging van papier en als brandhout. Afhankelijk van de soort wordt het hout ook voor hoogwaardige toepassingen gebruikt. In Europa komt eucalyptus vooral voor in het middellandse zeegebied maar ook aan de westkust van Engeland en Schotland kan de boom overleven. In Nederland vindt je de boom haast niet terug want er zijn maar enkele soorten die wintervast zijn.

Een toepassing die eucalyptus ook nog heeft is het op laten drogen van moerassen. Wanneer je in een moeras eucalyptus bomen plant zal het moeras heel snel opdrogen. Het heeft er mee te maken dat de boom heel snel groeit, hierdoor trekt hij heel snel heel veel water uit de grond.

Wat veel mensen wel van eucalyptus kennen is de geur. Dit komt omdat er van eucalyptus ook een aromatische olie kan worden gewonnen. De olie wordt uit de bladeren gehaald en wordt gebruikt voor inhalatie bij verkoudheid. Het zorgt er voor dat de luchtwegen vrij worden gemaakt. De olie van eucalyptus is boven de 30 graden erg brandbaar en het zorgt soms ook voor hevige bosbranden.

Er zijn zoals je hebt kunnen lezen dus vele toepassingen voor eucalyptus maar bij Frederique’s Choice vinden we het dus ook erg mooi om ze toe te voegen aan onze bossen bloemen. Het zorgt voor een mooi groen boeket en ook de geur is heerlijk. Dit maakt een bos bloemen bestellen perfect!

Comments are closed.