Backlinks Plaatsen

Herstellen van burn-out, stress en depressie klachten kan je zelf

Het blijkt al langer dat het totale vermogen van de mens maar voor een heel klein percentage wordt gebruikt. Het lijkt wel of de mens steeds alleen maar stationair aan het rijden is. Af en toe wordt er eens geschakeld maar het gaspendaal hebben nog maar weinig mensen gevonden.
De mens is tot zoveel meer in staat dat het raar is dat de mens daar niet veel meer gebruik van maakt. Hoe komt het toch dat de mens zo middelmatig leeft en zich laat leiden door de emoties van anderen. De mens past zich continu aan naar wat wenselijk is en doordat de mens continu bloot staat aan nieuws via de media denkt deze mens ook zelf niet meer na. Hoe komt het toch dat de gemiddelde Nederlander zoveel stress, depressie en burn-out klachten heeft?

Hoe komt het toch dat deze stress, depressie en burn-out klachten zo enorm de kop op steken? Waarom is de mens en zeker de Nederlander die in bijna het rijkste land ter wereld leeft in staat om zo middelmatig te leven? Waarom pakt de mens niet door en leeft zijn eigen leven?
Het antwoord daarop is simpel omdat de mens denkt dat, dat wat hij of zij zou willen hebben hem of haar blij gaat maken. De mens loopt steeds achter iets aan en denkt daarmee zijn of haar ontevredenheid om te kunnen buigen naar tevredenheid. Dus door het zoeken bijvoorbeeld naar een partner voor een relatie denkt deze zelfde mens dat hij of zij daar blij van gaat worden. Hetzelfde met een andere baan, een nieuwe auto of zelfs een nieuw paar schoenen. Alles wat je zou willen hebben, willen zijn doe je omdat je denkt dat je er gelukkiger van wordt op het moment dat je het hebt of bent.

Maar,…. Het brengt allemaal heel even geluk en als het geluk afneemt is daarna het volgende ‘project’ al weer gestart. Dit proces zal nooit stoppen omdat de mens zijn of haar geluk buiten zichzelf zoekt.

Als mens ben je altijd opzoek naar het gevoel van dat wat je wil hebben zijn of doen! En dat is het antwoord op de zoektocht die stress, burn-out of depressie heet.

Een eenvoudige oefening staat op http://www.burnoutplein.nl/bu. Deze is gratis te verkrijgen door het geven van een tweet, een berichtje op facebook of google+. Meer informatie over burn-out en stress is te vinden op de website www.deopening.nl.

de opening burn-out specialist voor HRM is gespecialiseerd in de behandeling training van burn-out herstel trajecten en alle stress gerelateerde klachten.

Leave a Comment


acht − 7 =