Backlinks Plaatsen

Het belang van de Car Pass bij het verkopen van je auto

Wie zijn auto als particulier wenst te verkopen, moet er voor zorgen dat de auto gekeurd wordt en dat de koper een Car-Pass overhandigd krijgt. Op een Car-Pass staat de historiek van de kilometers vermeld.

 

Telkens de auto aangeboden wordt in een garage, bandencentrale of carrosseriebedrijf of in een keuringscentrum wordt de kilometerstand genoteerd en doorgegeven aan de VZW Car-Pass.

 

De Car Pass registratie in de gaten houden voor de wagen verkoop

 

Het is aan te raden om steeds te controleren of dit correct gebeurt. Dat kan men doen via de factuur waar ook het chassisnummer en de kilometerstand van de auto vermeld staan. Gebeurt er een fout, dan kan dit later voor behoorlijke problemen zorgen, vooral als je ja auto wilt verkopen. Dit zou aan een eventuele occasion opkoop bedrijf de indruk kunnen geven dat er met de kilometerteller van de auto geknoeid werd, wat de verkoopwaarde van je auto zeker niet ten goede komt.

 

Het belang van de Car Pass voor de particuliere auto verkoper

 

Ga je je occasion verkopen als particulier, moet er op toezien dat de koper de Car-Pass overhandigd krijgt. Enkel als de auto aankoper zelf een professionele autohandelaar is, is de keuring voor verkoop en de Car-Pass niet vereist. Het is ook aan te raden dat je als verkoper de koper ergens laat ondertekenen dat die de Car-Pass ontvangen heeft. Stel dat je dit niet doet, dan kan de occasion aankoper nadien beweren dat hij deze Car-Pass nooit gekregen heeft. En dit kan verregaande gevolgen hebben, want de kans is heel groot dat de koop ongeldig verklaard wordt en dat je de  wagen opkoper zijn geld moet teruggeven.

 

Je occasion verkopen zonder car pass

 

Wie het ganse gedoe rond de keuring en de Car-Pass wilt vermijden, kan beter zijn auto verkopen via “ikwilvanmijnautoaf.be”. Hier kan je geheel gratis je auto laten verkopen aan professionele handelaars en door mensen die de autobranche op hun duimpje kennen. Zij beschikken over een databank van duizenden handelaars die niets liever hebben dan dat er hen koopwaar wordt aangeboden. Die handelaars zijn op voorhand gescreend, zodat je zeker kan zijn dat er geen malafide personen tussen zitten. Doorgaans krijg je na 24 uren reeds een behoorlijk bod voor je auto in je mailbox. Op deze manier verloopt de wagen verkoop voor jou probleemloos en uiterst vlug. Geen wonder dat steeds meer mensen hun wagen verkopen op deze manier.

 

Comments are closed.