Backlinks Plaatsen

Hoe cholesterol verlagen

Er bestaan verschillende manieren om je cholesterol te verlagen. Hier lees je er alvast zeven.

1. Vermijd verzadigde vetten

Dokters hebben lang gedacht dat je jouw cholesterol kan verlagen door geen eieren en ander cholesterolrijk voedsel meer te eten. Maar ondertussen weten we dat dit niet het belangrijkste is. Eieren zijn niet zo kwalijk voor de cholesterol. Oké, 6 eieren per dag eten is natuurlijk van het goede te veel. Maar recente gegevens tonen aan dat vooral verzadigde vetten zorgen voor een hoog cholesterolgehalte. Daarom is het onder andere aan te raden Becel pro.activ te smeren op je boterham, omdat daar geen verzadigde vetten in zitten. Voor wie geïnteresseerd is, hier vind je alvast meer informatie over Becel pro.activ.

Het eerste dat we moeten doen als we de cholesterol willen verlagen, is de hoeveelheid verzadigde vetten verminderen. Het tweede is olijfolie vervangen door plantaardige olie of margarine en meer vis eten in plaats van vlees.

2. Eet meer vezels

Fruit en groenten eten is niet alleen goed om antioxidanten op te nemen die goed zijn voor het hart, ze verlagen ook de cholesterol. Vooral oplosbare vezels kunnen helpen de cholesterol te verlagen. Vezels fungeren als een spons voor cholesterol. Oplosbare vezels vind je in gedroogde bonen, haver en gerst.

3. Eet meer vis

Vis en visolie zitten vol cholesterol-verlagende omega-3 vetzuren. Visolie supplementen kunnen een groot effect hebben op je cholesterolgehalte. Er is veel wetenschappelijk bewijs om het gebruik ervan te ondersteunen. Visolie wordt beschouwd als heel veilig, maar best altijd eerst je huisarts raadplegen.

Het is aan te raden twee of drie keer per week vis te eten. Zalm is heel goed, want deze vis bevat veel omega-3 vetzuren. Maar zelfs tonijn in blik heeft omega-3 vetzuren. Plantaardige bronnen die omega-3 vetzuren bevatten zijn onder andere sojabonen, lijnzaad, walnoten, maar ze hebben niet dezelfde hoeveelheid omega-3 vetzuren als vis.

4. Niet te veel alcohol

Matig gebruik van alcohol kan het niveau van “goede” cholesterol doen stijgen tot 10%. Dokters spreken van 1 glas alcohol per dag voor vrouwen en 2 glazen voor mannen. Maar als je dagelijks drinkt, is de kans natuurlijk groter dat je af en toe te veel drinkt en dat is zeker niet goed.

5. Drink groene thee

Groene thee is een fantastisch en gezond alternatief voor frisdrank en koffie. Onderzoek heeft aangetoond dat groene thee de cholesterol kan verlagen.

6. Eet noten

Heel wat studies tonen aan dat het regelmatig eten van noten, je cholesterolgehalte naar beneden kan halen. Walnoten en amandelen zijn zeer goed. Maar noten bevatten ook veel calorieën. Daarom raden experten aan er slechts een handvol per dag te eten.

7. Stop met roken

Roken haalt de “goede” cholesterol in je bloed naar beneden. Bovendien is het gevaarlijk voor hart- en vaatziekten.

Leave a Comment


+ 8 = negen