Backlinks Plaatsen

Hoe ervaren mannen en vrouwen vrijen en seksualiteit?:

Op het vlak van liefde, genotsbeleving en seksualiteit, zitten mannen en vrouwen net iets anders in elkaar. In welke mate zijn we verschillend, waar leggen mannen en vrouwen andere accenten?

Seksuologe Catherine Solano zet enkele verschilpunten op een rij.

1. Ook mannen willen dat de vrouw geniet.

In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, is voor de meeste mannen een vrijpartij pas echt geslaagd als de vrouw ook genoten heeft. Een vrouw daarentegen vindt het liefdesspel af als zij in de eerste plaats zelf heeft kunnen genieten.

In dat opzicht zijn mannen dus minder egoïstisch dan over het algemeen wordt aangenomen. “Het oordeel van de vrouw over de seksuele relatie wordt bepaald door de mate waarin haar partner er zich emotioneel bij betrokken voelt. Als ze zich bemind voelt, kan ze zich echt voldaan voelen, ook al krijgt ze geen orgasme”, zegt Solano in E-Sante.be.

2. Mannen gaan via seks naar het gevoel. Vrouwen gaan via het gevoel naar seks.

Voor mannen is het veel makkelijker om te vrijen zonder dat daar aanvankelijk gevoelens bij horen. Hun verliefdheidsgevoelens liggen doorgaans hoger als de vrijpartij goed was.

Vrouwen daarentegen zullen volgens Solano zin in vrijen krijgen als ze eerst verliefd zijn.

3. Vrouwen geven op latere leeftijd aan lustgevoelens toe.

Ook op het vlak van het toegeven aan lustgevoelens zijn er verschillen. Mannen zullen vooral aan het begin van hun seksuele leven vrijen zonder meer. (het alom bekende: het betekende echt niets voor me).
“Maar naarmate hun seksuele ervaring vordert gaan ze inzien dat liefdesgevoelens het beleefde genot verdiepen”, aldus Solano.
“Vrouwen daarentegen zijn van in het begin zeer gevoelsgericht en ontdekken pas in de loop van de jaren het seksuele genot dat ze kunnen beleven.”

4. Mannen zijn oppervlakkiger.

Vooral jongere mannen houden van het snelle genot (of het vluggertje). “Vandaar ook hun neiging om voortijdig te ejaculeren”, zegt Solano. “Maar wie snel zegt, zegt ook oppervlakkig.”

Mannen moeten daarom leren om intens en diep te genieten en het genot tot op een hoger niveau te laten stijgen en er dus de tijd voor te nemen.

Vrouwen daarentegen kennen het snelle genot bijna niet. Volgens de seksuologe moeten vrouwen daarom leren de opwinding te laten groeien en zich te laten gaan.

5. Na het vrijen rusten of doorgaan?

Na het vrijen willen mannen kunnen rusten. Ze zijn voldaan en helemaal ontspannen. Vrouwen behouden na hun hoogtepunt vaak een hoge graad van opwinding en hebben soms zin om door te gaan.

Comments are closed.