Backlinks Plaatsen

Hoe was jouw vakantie?

Vroeger was alles beter. De tijd van Internet en computers maken alles minder persoonlijk. Niet meer gezellig samen de vakantiefoto’s doorbladeren. Je collega’s weten alles al over je vakantie als je terugkomt. Niemand hoeft meer te vragen hoe het was. Is dat eigenlijk echt zo? Of maakt het Internet alles misschien zelfs persoonlijker?

Je vakantie delen

Dit jaar hadden we een vakantievilla gekozen uit het aanbod vakantiehuizen Spanje van La Caza. De omgeving was zo mooi dat ik het niet kon weerstaan al wat foto’s te posten op Facebook. Toen ik weer op het werk kwam, wist iedereen eigenlijk al hoe mooi het er was. Niemand vroeg: “Hoe was je vakantie?” maar ik kreeg als eerste te horen: “Wat is het mooi daar!” Tijden veranderen…

De tijd van de fotoboeken

Ik stam nog uit de tijd van de fotoboeken. Ik weet nog dat ik weleens een fotoboek meenam naar het werk, zeker als ik een bijzondere vakantie achter de rug had en mijn collega’s nieuwsgierig waren naar de foto’s. De tijd gaat snel, want tegenwoordig kun je al genieten van de vakantiefoto’s van je collega’s op Facebook terwijl ze nog weg zijn. Ik vind het aan de ene kant leuk, maar aan de andere kant denk ik nog weleens met weemoed terug aan vroeger. Op een regenachtige zondag heerlijk aan het plakken en terugdenken aan de fijne tijd die je op vakantie had.

Minder persoonlijk of niet?

Je kent ze wel: ouderen die klagen dat vroeger alles beter was. Ik maakte me er net ook al schuldig aan. Toch zeg ik niet dat alles vroeger beter was. Er zijn mensen die zeggen dat computers en internet alles minder persoonlijk maken. Maar als ik er goed over nadenk, klopt dat eigenlijk niet helemaal. Ja, de fotoboeken gaan niet meer mee naar het werk, maar je deelt wel veel meer met elkaar dan vroeger. Dat maakt het trouwens soms best wat lastig op de werkvloer, want te persoonlijk mag het ook weer niet worden. De scheidslijn tussen werk en privé wordt kleiner. Sommige mensen kiezen er heel bewust voor om bepaalde mensen niet toe te voegen aan hun sociale netwerk. Terecht, denk maar eens aan mensen in de zorg die door patiënten uitgenodigd worden.

Minder persoonlijk? Volgens mij wordt het juist persoonlijker dankzij Social Media, misschien zelfs té. In ieder geval genoeg stof tot nadenken…

Leave a Comment


vier − 1 =