Backlinks Plaatsen

Huisdieren in de tuin

Jouw tuin moet een veilige plek worden voor kleine kinderen of huisdieren. Daarom ben je van plan om een omheining, met een poortje, te gaan plaatsen. Hekwerken en poortjes zijn er in verschillende kleuren. Je kunt de tuin omheinen met deze hekwerken en die combineren met een poortje. Elk type tuinhek heeft een bijpassend poortje.

Duurzame tuinhekken

De hekken zijn gemaakt van grenen of vuren latten, die chroomvrij zijn geïmpregneerd. Dit voorkomt dat de latten gaan rotten. Andere duurzame hekken zijn composiet hekken en Bangkirai hekken. Bangkirai is een hardhout dat uit Maleisië of Indonesië komt. Composiet is een samenstelling van kunststof en hardhout vezels.

Vorm van de hekken

Tuinhekken zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Het houten hek heeft enkele lange horizontale latten, tot 180 cm, met veel verticale latjes. Deze latjes zijn 60 tot 100 cm hoog. De bijpassende poortjes zijn ook 60 tot 100 cm hoog en hebben een breedte van 100 cm.

Tuinhek plaatsen

Omdat het hek vooraf gemonteerd is, kan je het meteen plaatsen. Past het niet helemaal, dan is het eenvoudig op maat te zagen. Onder normale omstandigheden gaan de tuinhekken 10 tot 15 jaar mee. Als je het tuinhek zo plaatst dat de latten van het hek de grond niet raken, kan je daarmee de levensduur verlengen.

Voordelen van tuinhekken

Een, met een tuinhek, omheinde tuin zorgt ervoor dat kleine kinderen of huisdieren in de tuin blijven. Ze blijven in de tuin, omdat ze niet onder het hek door kunnen kruipen of er overheen springen. Als ze dat wel kunnen, blijven ze in de tuin, omdat de grens duidelijk is aangegeven. Bijkomend voordeel is dat je ongewenste bezoekers weert. De kans dat een loslopende hond jouw tuin bezoekt en zijn behoefte daar doet, is heel klein.

Comments are closed.