Backlinks Plaatsen

Hulpmiddelen bij borstvoeding

Borstvoeding is van essentieel belang voor elke baby, dat is zeker. Toch is het niet altijd eenvoudig om als moeder met een druk dagschema op tijd borstvoeding te kunnen geven. Het wordt al gauw een stresserende bezigheid, en dat komt jezelf én het kindje niet ten goede. Gelukkig bestaan er veel manieren om het geven van borstvoeding eenvoudiger te maken.

De beste hulpmiddelen bij borstvoeding

Borstvoeding geven is dan wel een natuurlijke zaak, vaak is het niet zo vanzelfsprekend. Voor moeders die hun baby altijd van optimale borstvoeding willen voorzien, zijn de volgende hulpmiddelen een goed idee:

Een borstkolf

De borstkolf is een van de populairste hulpmiddelen bij het geven van borstvoeding. Heel wat moeders maken er gebruik van, juist omdat het tijdig borstvoeding geven zoveel eenvoudiger maakt. Er bestaan verschillende soorten borstkolven, maar allemaal hebben ze nagenoeg dezelfde functie; ze zorgen ervoor dat je snel, efficiënt en veilig borstvoeding kunt geven, gelijk waar en wanneer.

Er bestaan manuele borstkolven, elektrische varianten, kolven voor één borst of kolven voor twee borsten. Het is dan ook een kwestie van voor jezelf uit te maken welke optie je verkiest en waar je je het beste bij voelt. Kies je voor kolven van vooraanstaande merken, dan kan je echter altijd zeker zijn van kwaliteit.

Een borstvoedingsdoek

Borstvoeding geven aan een baby is noodzakelijk, maar vaak is het risico wel dat je eigen kleren er vuil door worden. Wil je dit vermijden, dan is een borstvoedingsdoek een goed idee. Deze geven je privacy als je in het openbaar borstvoeding wil geven. Het doek schermt zowel de borsten als de baby zelf goed af, waardoor je zorgeloos te werk kunt gaan. En dat maakt borstvoeding geven veel aangenamer.

Een borstvoedingskussen

Ten slotte is een borstvoedingskussen erg handig. Dergelijke kussens ondersteunen je arm en de baby tijdens het geven van borstvoeding, waardoor het eenvoudiger wordt én je er meer van kan genieten!

Comments are closed.