Backlinks Plaatsen

ING introduceert extra beveiligingscode voor inloggen

Vanaf begin december vraagt de ING haar klanten in sommige gevallen een extra code bij het inloggen in Mijn ING (internetbankieren). Deze PAC-code (Persoonlijke Authenticatie Code) is een extra veiligheidsmaatregel van de ING die kan worden gevraagd in bepaalde situaties, bijvoorbeeld als er vanaf een computer wordt ingelogd waarmee de klant anders nooit internetbankiert.

Max Mouwen, Directeur Verkoop en Service Internet: “De nieuwe PAC-code is een uitbreiding van het TAN systeem, dat inmiddels beproefd is en door onze klanten als zeer gebruiksvriendelijk wordt ervaren. Online fraude blijft echter onze aandacht houden en dit is een van de maatregelen om onze klanten hiertegen te beschermen. Met de PAC-code kunnen we indien nodig extra verifieren of de persoon die inlogt ook de persoon is die hij of zij zegt te zijn. Bekende social media platformen en online e-maildiensten maken al geruime tijd gebruik van een vergelijkbaar systeem. Zij vragen een extra code ter verificatie als klanten op een andere locatie inloggen. Ook maken meerdere banken in het buitenland hiervan gebruik”.

Ook u kunt inloggen bij de ING Bank

Slim systeem om in te loggen

ING maakt voor de afgifte van PAC-codes gebruik van een slim systeem, dat alleen een code vraagt wanneer klanten anders inloggen dan gebruikelijk. Dit kan bijvoorbeeld zijn als zij internetbankieren op hun vakantieadres. ING klanten die gebruik maken van SMS TAN, zullen de PAC-code per SMS op hun mobiele telefoon krijgen. Klanten die gebruik maken van een TAN-lijst, zullen binnenkort een nieuwe lijst ontvangen. Dit wordt een lijst met nieuwe TAN-codes en PAC-codes. De PAC-code wordt voor zowel particuliere als zakelijke klanten ingevoerd.

Inloggen bij ING

De nieuwe PAC-code is een uitbreiding van het TAN systeem, dat inmiddels beproefd is en door onze klanten als zeer gebruiksvriendelijk wordt ervaren. Met de PAC-code kan ING indien nodig extra verifieren of de persoon die inlogt ook de persoon is die hij of zij zegt te zijn.

Comments are closed.