Backlinks Plaatsen

Ingrid van der Kuil debuteert met Koningskinderen

ROSMALEN – Met gepaste trots presenteert Uitgeverij BoekenBoet het debuut van Ingrid van der Kuil: ‘Koningskinderen – over ongewenste kinderloosheid, verlies en alsnog het geluk ervaren’. In dit boek vertelt Van der Kuil vanuit het dagboek dat zij jarenlang bijgehouden heeft, het indringende verhaal over een lange periode van leven tussen hoop en vrees, waar zij en haar echtgenoot mee te maken hebben gehad.

Over de auteur
Ingrid en haar man zijn geconfronteerd met de harde werkelijkheid dat het krijgen van kinderen geen vanzelfsprekendheid is. Een bewuste wens voor het krijgen van kinderen, bleek voor hen een weg van jaren te zijn. Het dagboek dat Van der Kuil over deze periode bijhield, is de basis geweest voor dit boek. Indringend en vlot leesbaar schrijft zij over een lange tijd van onderzoeken en verschillende behandelingen. Toen zij na onzekere jaren alsnog zwanger werd, bleek deze zwangerschap niet zonder zorgen en werden de twee
kinderen uiteindelijk te vroeg geboren. Korte tijd na de geboorte moesten de kersverse moeder en vader afscheid nemen van hun twee pasgeboren kinderen. Toch gaven zij de moed niet op en vervolgden ze de weg om die grootste wens hopelijk in vervulling te kunnen laten gaan. Met als uiteindelijk resultaat –wonder boven wonder- de geboorte van twee prachtige jongens.

Koningskinderen
Koningskinderen is geen standaard dagboekverhaal. Van der Kuil heeft een duidelijke bedoeling met haar boek. Ze schreef het boek vooral om herkenning te geven aan lotgenoten. Zelf was ze tijdens haar periode van ongewenste kinderloosheid nadrukkelijk op zoek naar ervaringsverhalen, maar kon dit toen slechts mondjesmaat vinden.
Het is haar bewuste keuze om het medische traject en de bijkomende emoties begrijpelijk te beschrijven, zodat het lotgenoten en mensen in hun omgeving waardevolle informatie verschaft. Ook schrijft de auteur direct voor de medische beroepsgroep, die vandaag de dag meer belangstelling krijgt voor de persoonlijke ervaringen van patiënten.
Verder tekent Van der Kuil haar verhaal op voor belangstellenden die graag meer over het onderwerp te weten willen komen. Zo is een bijzonder boek ontstaan, dat binnen de bestaande informatie over dit onderwerp absolute meerwaarde heeft. Van der Kuil: “Ik hoop werkelijk dat door dit boek het onderwerp ongewenste kinderloosheid verder uit de taboesfeer komt en het besef vergroot wordt dat het krijgen van kinderen geen vanzelfsprekendheid is.”

Drie delen
‘Koningskinderen’ is een boek, dat in drie inhoudelijke delen de verschillende onderwerpen overzichtelijk beschrijft. Voor de lezers die bovenal geïnteresseerd zijn in één van deze onderwerpen, is het boek ook heel goed gedeeltelijk te lezen.
Het eerste deel beschrijft de periode van medio 1998 t/m augustus 2001, de periode van de ontstane kinderwens en de behandelingen in het ziekenhuis. Deel 2 (augustus 2001 t/m juli 2002) vertelt over de zwangerschap, de onzekerheden daarin en de uiteindelijke vroeggeboorte en het overlijden van haar twee kinderen. Onder de titel ‘toch nog het geluk ervaren’ beschrijft Van der Kuil de periode juli 2002 t/m juli 2004, waarin zij de zwangerschappen van haar derde en vierde kind beschrijft. Een prachtig, indringend en voor velen herkenbaar boek, dat voor lotgenoten én medici van grote waarde zal zijn!

ISBN: 9789491375309 | Prijs: € 20,95

Cover Koningskinderen

Noot voor de pers, niet voor publicatie:
Voor meer informatie over het boek van Ingrid van der Kuil of over de auteur zelf, kunt u contact opnemen met de auteur via ivdkuil@ziggo.nl of Hans Huizenga van Uitgeverij BoekenBoet (info@uitgeverijboekenboet.nl)

www.uitgeverijboekenboet.nl
www.ingridvanderkuil.nl

Leave a Comment


zeven − = 1