Backlinks Plaatsen

Kinderbroeken zonder schadelijke stoffen van Smafolk, Katvig en Sawadi

Broeken; kledingstukken die we wereldwijd bijna iedere dag dragen. Ze zijn dus zeker niet te missen in de kledingkast van onze kinderen en het is dus ook zeker niet algeheel onbelangrijk wat meer te weten over broeken. Wat voor soorten kinderbroeken zijn er? En wat is belangrijk om te weten wanneer je kinderbroeken koopt. Wist je namelijk dat er veel broeken worden verkocht waar schadelijke stoffen aan is toegevoegd? Welke kinderkleding merken zijn wel goed? Ik heb er drie voor je op een rijtje gezet; Sawadi, Smafolk en Katvig.

Schadelijke stoffen in broeken
Greenpeace deed een paar maanden geleden de ontdekking dat er nog steeds schadelijke stoffen in kleding wordt gevonden en dan voornamelijk in broeken. De stoffen zouden kunnen zorgen voor hormoonschommelingen en er zouden kankerverwekkende stoffen in de kleding gevonden zijn. Schokkend nieuws, dat alleen nog maar meer redenen geeft om je over te geven aan ecologische kinderkleding. Ecologische kleding typeert zich door dat het onder goede omstandigheden wordt geproduceerd en ook nog eens met stoffen die fairtrade zijn verkregen en die goed zijn voor iedere huid. Zonder schadelijke stoffen dus. Je betaald er wat meer voor maar dan heb je ook wat.

Soorten broeken
– Pantalon: Lange broek met pijpen tot de enkels
– Plusfours: Broek met pijpen tot over de knieën
– Shorts, bermuda, korte broek: Een broek met korte pijpen
– Legging: Een broek die heel strak zit
– Maillot, panty: Een broek die strak zit met bedekking van de voeten

Leuke broekmerken voor kinderen
Ik ben na een beetje onderzoek op drie leuke ecologische kinderkledingmerken terecht gekomen, namelijk Sawadi, Smafolk en Katvig. Sawadi, Smafolk en Katvig verkopen alle drie hele leuke broeken voor kinderen. Allereerst is Sawadi bij mij in de smaak gevallen. Sawadi is een merk dat zich in zet voor meerdere goede doelen. Sawadi biedt namelijk Thaise vrouwen een moderne en schone werkplek. Ze werken met fairtrade stoffen en verwelkomen je al met hun naam die staat voor ‘Welkom’ in Thailand. Het tweede merk waar ik mijn smaak op heb laten vallen is Smafolk. Smafolk is een merk dat zelfs het Okotex strandaard heeft ontvangen. Smafolk is vooral populair door het gebruik van drukke en vrolijke printjes. Het laatste merk is Katvig. Katvig is net als Smafolk een Scandinavisch kledingmerk. Katvig maakt vooral gebruik van een teint uit de jaren ’70.

Comments are closed.