Backlinks Plaatsen

Klanttevredenheid meten in de horeca

Het meten van klanttevredenheid zou binnen elk bedrijf een belangrijke plaats moeten innemen. Dit is met name het geval in de horeca. Feedback van klanten verzamelen kan op veel verschillende manieren. Toch is het einddoel van feedback verzamelen vaak hetzelfde voor deze bedrijven: hoe kunnen we de ervaring van de klant met ons bedrijf verbeteren? Klanttevredenheid in horeca meten is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de verwachtingen van de klant.

Klanttevredenheid meten

Zoals gezegd is klanttevredenheid meten voor veel bedrijven in de horeca erg nuttig. Wanneer je niet weet hoe klanten denken over jouw bedrijf, kun je ook niet inspelen op hun wensen. Het komt niet zelden voor dat het beeld wat een bedrijf over zichzelf heeft heel anders is dan hoe klanten denken over het bedrijf.

Klanttevredenheid meten gebeurt al lange tijd door het stellen van vragen aan klanten. Door middel van een vragenlijst kun je klanten bevragen over hun ervaring met jouw bedrijf. Het samenstellen van een goede vragenlijst is soms al een kunst op zich. Vragen moeten namelijk duidelijk, objectief en relevant zijn. Een goede vragenlijst bevat vaak een select aantal korte vragen zodat een klant deze eenvoudig en snel kan invullen.

Klanttevredenheid horeca meten

In de horeca is er vaak direct contact tussen een medewerker van een bedrijf en een klant. Bijvoorbeeld in de vorm van een ober of gastheer of -vrouw. Ondanks dat er een directe vorm van communicatie is, is het het voor klanten soms lastig om hun mening te uiten. Daarom kun je klanttevredenheid horeca meten beter doen door middel van een vragenlijst op papier of online.

Een van de beste manieren om klanttevredenheid in horeca te meten is door middel van een QR-code. Deze QR-code kun je plaatsen op je locatie op bijvoorbeeld de tafels of de voordeur. Wanneer een klant de code scant met een telefoon komen zij direct in een vragenlijst terecht om feedback te geven. Je kunt zo eenvoudig de klanttevredenheid onder jouw bezoekers meten.

Comments are closed.