Backlinks Plaatsen

Meer is beter

Hoe meer mensen besluiten een cosmetische ingreep te ondergaan, hoe meer kritiek er klinkt over dit soort persoonlijke keuzes. Een veelgehoord geluid is dat het nooit positief kan zijn om aan jezelf te sleutelen als je ergens niet tevreden over bent. Dit omdat je dan bezig blijft en nooit een staat van tevredenheid zal kunnen bereiken op het moment dat je besluit je tevredenheid en geluk te putten uit je uiterlijk. Je uiterlijk is je namelijk gegeven en wat je ook gegeven is is een identiteit. Die twee hebben echter niets met elkaar te maken, en die twee dus wel aan elkaar verbinden zorgt voor een onverzadigbare wedloop.

Maar mijn vraag is, wat is er mis met het verbinden van je identiteit met je uiterlijk.

Zo vaak is het, het geval dat mensen je herkennen aan je uiterlijk, je kledingstijl of je haarmodel.

Je uiterlijk is deel van je identiteit, net zoals je karaktereigenschappen en je hobby’s, voorkeuren, je meningen en zelfs tot zekere mate je opvoeding je identiteit bepalen.

Hoezo zou uiterlijk hier niet deel van mogen uitmaken?

Botox fillers in je wangen laten aanbrengen zodat die er jonger, gezonde en strakker uitzien is op haar beurt vervolgens deel van je uiterlijk en dus je identiteit. En als je vervolgens iets ontdekt dat je ook graag anders zou zien, wat is er dan op tegen dit ook aan te laten pakken?

Botox in lippen is naast een borstvergroting de meest voorkomende cosmetische ingreep.  Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat dit de meest zichtbare onderdelen van iemands gezicht zijn en dus een veelvoorkomende ingreep.
Het gevolg van zo’n ingreep is dus dat iets in je lichaam dat je hebt laten aanpassen er gezonder uitziet wat er voor zorgt dat de client er in tevredenheid op vooruit gaat.

Comments are closed.