Backlinks Plaatsen

Moleculair koken en de gevaren van moleculair koken

In Nederland lijkt Moleculair koken steeds populairder te worden op culinair gebied. In Londen en Barcelona gebruikten ze dit snufje al wat langer maar het lijkt zich langzamerhand te verspreiden richting ons koude kikker landje. Enkele topkoks in Nederland maken al volop gebruik van Moleculair koken en dit lijken er steeds meer te worden. Maar niet alleen de populariteit van moleculair koken lijkt toe te nemen, namelijk ook de ongelukjes in de keuken.

Moleculair koken
Moleculair koken is het bereiden van hapjes en drankjes in combinatie met scheikundige snufjes. Je kunt er verschrikkelijk veel unieke en leuke dingen mee bereiden. Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende stoffen zoals bijvoorbeeld het moleculair koken met droogijs, het moleculair koken met algizoon en het moleculair koken met alginaat. Een voorbeeld van recepten van moleculair koken met droogijs is poederdressing, het desegmenteren van vruchtzakjes en het gebruik van droogijs rook bij het eten. Dat je met moleculair koken zoveel speciale dingen kunt bereiden is natuurlijk geweldig maar het heeft zo ook zijn nadelen en gevaren.

De gevaren van moleculair koken
Moleculair koken blijft koken met scheikundige en chemische stoffen. Dit brengt natuurlijk een aantal gevaren met zich mee. Een paar dingen die kunnen gebeuren en waar je dus ook zeker rekening mee moet houden zijn:
1. Het werken met chemische en scheikundige stoffen tijdens het moleculair koken kunnen zorgen voor een geïrriteerde huid. Niet alle stoffen zijn goed voor de huid en overmatig gebruik hiervan kan dus tot irritaties leiden. Let dus goed op en zoek eerst goed naar de stof en de gevolgen ervan op internet.
2. Het werken met chemische en scheikundige stoffen tijdens het moleculair koken kunnen zorgen voor ontploffingen. De stoffen kunnen in combinatie met andere stoffen tot een ontploffing leiden en hier kun je lelijke wonden aan overhouden.
3. Het werken met chemische en scheikundige stoffen tijdens het moleculair koken kunnen zorgen voor een voedselvergiftiging. Sommige stoffen kunnen helemaal niet gevaarlijk zijn wanneer je ze in combinatie met goede andere stoffen gebruikt. Maar wanneer je gebruik maakt van stoffen waarbij de combinatie niet goed is kan het een effect tot gevolg hebben dat weer kan leiden tot misselijkheid en hoofdpijn.

Voor dat je gaat moleculair koken raad ik je dus aan betrouwbare recepten op te zoeken die je goed uitleggen wat wel en niet te doen. Houd je ook aan dit recept en ga niet zo maar zelf van alles uitproberen. Wanneer je op deze dingen let kan moleculair koken helemaal geen kwaad en heeft het alleen maar voordelen in plaats van nadelen. Wanneer je op zoek bent naar moleculair stoffen om moleculair te koken raad ik je aan een kijkje te nemen op de website van ICS Dry Ice. Zij hebben een aantal leuke recepten online staan voor het moleculair koken met droogijs. En bovendien verkomen zij zelf droogijs. Ook kun je bij ICS Dry Ice terecht voor vries transport. Vries transport is het vervoeren van bepaalde spullen die koel moeten blijven. Zeker interessant om even een kijkje op hun website te nemen!

Comments are closed.