Backlinks Plaatsen

Nieuw boek van Antoon Engelbertink: Een Moordvent

HENGELO – Met gepaste trots presenteert Uitgeverij BoekenBoet het nieuwste boek van Antoon Engelbertink onder de titel ‘Een moordvent’. Deze thriller, die sinds deze week beschikbaar is voor alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen, is geschreven rond heel actuele thema’s die de afgelopen tijd herhaaldelijk in het landelijke nieuws zijn geweest.

Over de auteur
Antoon Engelbertink (1944) debuteerde in 2009 met een sprookjesboek. Vervolgens zagen twee dichtbundels het daglicht. In februari 2011 verscheen zijn emotionele roman ‘Het geniepige vergif’. Antoon wisselde opnieuw van genre en schreef zijn eerste thriller ‘De tweede moord in Baaiduinen’ in de serie MobieleMisdaadBrigade. Hiermee heeft hij zijn draai gevonden.

Een Moordvent
Rudolf de Eijsmeester is advocaat. Hij ervaart een verwerpelijk systeem achter de juridische kwesties. Hij geeft de pijp aan Maarten. Nu runt hij een gereedschappenwinkel. Zijn vriendin laat hem meteen in de steek. Martha, een bekoorlijke dame, wil nieuwe huissleutels voor haar vriend. Een nieuwe heftige liefde bloeit op ondanks dat zij een merkwaardige hobby heeft.
Een jonge verkeershufter ziet zijn auto in vlammen opgaan. Een paar gewonde rechters en een Kamerlid (drs. Mary Kodeters) weten alles van witte boorden criminaliteit. Snelwegschutters lijken ongrijpbaar. De politie (mmb) zit AutoZorro dicht op de hielen. Een spannende en actuele thriller.

Actueel thema
‘De snelwegschutter bestaat niet’, kopte NOS.nl op 9 december 2011. Engelbertink heeft in zijn boek een actueel thema aangepakt, waarin hij de aandacht van de lezers bijzonder goed te pakken weet te krijgen. Wellicht is dit de eerste thriller die in Nederland verschijnt, gebaseerd op gebeurtenissen die iedereen zich weet te herinneren. Verkeershufters, witte boorden criminaliteit, snelwegschutters, wie heeft er de laatste tijd niet over gelezen? Het boek speelt zich in Nederland af, wat duidelijk op de cover zichtbaar wordt door een herkenbaar stuk van de A35, richting Amsterdam.

ISBN: 9789491375323 | Prijs: € 19,50

Cover Een Moordvent

Leave a Comment


5 − = twee