Backlinks Plaatsen

Nieuwe Formule 1 bolide van Ferrari noemt F138

Ferrari heeft zijn nieuwe wagen voor 2013 voorgesteld, de F138. De 59ste éénzitter van the scuderia is gebouwd puur om te racen, zijn naam is afkomstig van het het samenstmelten van het team (F) , het huidig jaar (2013) en het aantal cylinders in de motor (8), aldus zijnde de F138.

Ferrari zegt dat de naam een tribuut is aan de V8 motor, die volgend jaar zal vervangen worden als de standaard V6 motoren met extra power-unit hun intrede zullen doen in de Formule 1.

De F138 zal te zien zijn op vrijdag op Ferrari’s hoofdkwartier Maranello in Italië. Hij zal daarna getransporteerd worden naar Jerez in Spanje om er volgende week te starten met de pre-seizoens testen. Waar Felipe Massa als eerste de nieuwe wagen op het circuit zal brengen.

Nieuwe testrijder Pedro de la Rosa zal de taken van Massa overnemen op de vierde dag van de test-sessie. Fernando Alonso, vorig jaar nog de tweede plaats in het wereldkampioenschap, zal zijn eerste rit maken in de nieuwe wagen tijdens de tweede test-sessie  in Barcelona op 19 Februari

Voor meer Formule 1 race nieuws kan u steeds terecht op onze gloednieuwe site www.lewishamilton.be , waar u tevens ook alle info van rijders, teams, circuits, enz…. kan terugvinden.

Comments are closed.