Backlinks Plaatsen

Nokia slaat terug met Nokia Lumia 920

In de zomer van 2012 kwam Microsoft met de aankondiging van een nieuw besturingssysteem genaamd Windows 8. Naast die OS zou Microsoft ook een mobiele versie gaan maken genaamd Windows Phone 8. Beide werden snel na de aankondiging gepresenteerd en werden goed ontvangen door de consument. 

Niet lang daarna kwamen diverse telecom fabrikanten met de aankondigingen en presentaties van hun smartphones met Windows Phone 8. HTC kondigde de HTC 8X en de HTC 8S aan, Nokia de Nokia Lumia 920 en de Nokia Lumia 820 en Samsung kondigde de Samsung Ativ S aan.

HTC was de eerste met een Windows Phone 8 toestel op de markt en deze verkocht redelijk goed. Nokia volgde snel daarna met de release van hun Nokia Lumia 920. Deze verkocht super goed en was zelfs niet aan te slepen in de diverse telecom winkels over de wereld. Tot op de dag vandaag zijn er leveringsproblemen bij Nokia omdat ze het grote succes nooit zo verwacht hadden.

Of Windows Phone 8 ook genoeg consumenten krijgt om het marktaandeel van Android of Apple zeer sterk te gaan verkleinen blijft nog de vraag. Het is in ieder geval goed dat er nu een stevig alternatief is gekomen naast Android of Apple. Zo is de concurrentie marktwerking wat groter en heeft de consument ook veel meer keuze.

Comments are closed.