Backlinks Plaatsen

Wanneer een ontslagbrief voldoende is

In enkele gevallen kan een werkgever een werknemer simpelweg ontslaan door hem of haar een ontslagbrief te sturen, in andere gevallen niet.

Bij het beƫindiging van een tijdelijk dienstverband volstaat het sturen van een ontslagbrief, hoewel niet verlengen geen puur ontslag is moet dit toch zo gezien worden. Wanneer de werkgever namelijk niet opzegt kan het contract stilzwijgend verlengd worden voor nogmaals de originele arbeidsduur.

Bij een ontslag op staande voet volstaat in eerste instantie een mondelinge mededeling. Later dient er echter wel per ontslagbrief aan de werknemer mede gedeeld te worden dat hij of zij ontslagen is, ook zo dat hier later geen onduidelijkheid over kan ontstaan.

Het laatste geval waarin het versturen van een ontslagbrief volstaat is wanneer een werknemer tijdens zijn of haar proeftijd ontslag wordt aangezegd. Hiervoor kunt u als werkgever een voorbeeld ontslagbrief voor gebruiken. Tijdens de proeftijd hoeft de werkgever geen reden te geven voor het ontslag, hoewel dat natuurlijk wel zo fijn is voor de werknemer.

In alle andere gevallen is voor ontslag meer nodig, bijvoorbeeld het UWV, de kantonrechten of overeenstemming met de werknemer.

Leave a Comment


+ 9 = zestien