Backlinks Plaatsen

Op de juiste weg

Dat het smartphonegebruik in auto’s en op de fiets is verboden, geldt natuurlijk ook voor motoren. In een auto zijn er nog diverse methodes om een navigatiesysteem te monteren in een houder. Op een motor wordt de keuze al iets beperkter. Toch zijn het juist motorrijders die veel behoefte hebben aan navigatiesysteem. De motor wordt dikwijls bereden om bij mooi weer mooie toertochten te maken en veel fanatieke motorrijders gaan met de motor op vakantie. Dan is een goed navigatiesysteem heel belangrijk. Niet alleen om naar het vakantieadres te rijden, maar je wilt als motorrijder ook van de mooie omgeving genieten en onbekende wegen verkennen. Gelukkig kun je ook op de motor volop gebruik maken van een navigatiesysteem of een navigatieapp op een smartphone.

Een navigatiehouder voor iedere soort motor

Wanneer je op je motor een professioneel navigatiesysteem van bijvoorbeeld TomTom gebruikt, dan hoort hier ook een professionele navigatiehouder bij. Hierbij zijn goede navigatiehouders uitgevoerd in een tweetal bevestigingssystemen: RAM-B-238U en RAP-B238U. Beide bevestigingssystemen bestaan uit een ronde kogel op een plaatje in diamantvorm. Dit gedeelte wordt de mount genoemd en is het tussenstukje tussen de stand en de eigenlijke navigatiehouder. De kogel maakt het mogelijk om de navigatie gemakkelijk in een bepaalde richting te zetten. Het verschil tussen beide systemen is, dat de RAM-B-238U volledig uit aluminium bestaat met een rubberen bal en RAP-B-238U uit kunststof, met ook een rubberen bal. De mount vormt de basis voor een goede navigatiehouder, waarbij je navigatiesysteem altijd stevig verbonden is.

Ook houders voor smartphones

Veel motorrijders gebruiken helemaal geen navigatiesysteem op hun motor, maar de smartphone. Er zijn tegenwoordig dan ook voldoende navigatieapps te downloaden die haast niet onderdoen voor een professioneel navigatiesysteem. Ook voor motoren zijn er goede telefoonhouders, zodat je telefoon goed ingeklemd zit en waarbij de snelheid geen enkel probleem is. Uiteraard wordt er dan rekening mee gehouden dat de telefoonhouder spatwaterdicht moet zijn.

Comments are closed.