Backlinks Plaatsen

Op vakantie in de Dordogne

Vakantiehuizen in Frankrijk

Frankrijk behoort al jaren lang tot een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders en Belgen. Het Franse leven ervaar je het beste vanuit een vakantiehuis waar je je helemaal thuis voelt. Voor de een is dat een authentieke gîte met robuuste muren ‘en pierre’ en een grote open haard, de ander kiest voor een kleinschalig vakantiepark waar je andere gasten kunt ontmoeten. Een luxe vakantiehuis Frankrijk met privézwembad is voor veel families ook erg in trek. Wil je met vrienden of familie op vakantie, huur dan eens een groot vakantiehuis in Frankrijk zodat je de kosten kunt delen en de prijs voordeliger wordt.

Vakantiehuizen in de Dordogne

Je vakantie in Frankrijk begint ’s-ochtends met de geur van croissants en een zonnetje op het terras. Hou je van de natuur en Middeleeuwse dorpjes dan is de Dordogne de bestemming bij uitstek om vakantie te vieren. Belvès, Domme, la Roque-Gageac en Beynac-et-Cazenac zijn uitgeroepen tot ‘les plus beaux villages de France’ , je kunt er heerlijk slenteren door smalle steegjes met winkeltjes, terrassen en mooie vergezichten. De Dordogne biedt ook prachtige natuur met groene heuvels, valleien en kalksteenplateaus waar je kunt wandelen en fietsen, kronkelende rivieren van waaruit je per kano het landschap kunt aanschouwen, kastelen zoals Castelnaud en les Milandes, waar je je voor even kasteelheer of vrouw voelt, préhistorische grotten zoals die van Lascaux en Les Eyzies waar de geschiedenis herleeft, er zijn genoeg redenen waarom de Dordogne geliefd is als vakantiebestemming.

In het vroege voorjaar zijn de temperaturen in de Dordogne heel aangenaam. Wil je dan ook baantjes zwemmen, huur dan een vakantiehuis Frankrijk met zwembad.

Kindvriendelijk vakantiehuis in de Dordogne

De Dordogne is een streek waar kinderen het erg naar hun zin hebben. Ben je avontuurlijk aangelegd, bezoek dan eens een klimpark, waar je met behulp van kabels en touwen (veilig) oversteekt van boom tot boom. Het klimparcours is voor verschillende niveaus.
In village le Bournat, bij le Bugue, ligt een openluchtmuseum waar het leven uit 1900 wordt getoond met gebouwen en beroepen uit die tijd.
Overal in de Dordogne stroomt water, je kunt op veel plekken zwemmen en er zijn genoeg strandjes met voorzieningen. In de rivier  Dordogne, de Vezère en Isle kun je ook kanotochten maken. Picknickspullen en zwemkleding mee en je bent uren zoet, erg leuk voor de (wat oudere) kinderen.
In de Dordogne herleeft de prehistorie, zo is er o.a. een museum in  Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil waar je veel leert over de geschiedenis uit die tijd.

En na een actieve dag in de natuur, dan is het heerlijk thuiskomen in je eigen vakantiehuis. Een plons in het zwembad, spelen met vriendjes, een lekkere maaltijd met streekproducten van de dorpsmarkt, een wijntje van de lokale wijnboer en de dag is compleet. Meer heb je niet nodig, toch?

De Dordogne wordt een vakantie om niet te vergeten. Wil je ook hier naar toe? Boek een vakantiehuis dat bij jou past, van eenvoudige gîte tot kleinschalig vakantiepark of luxe villa. Er is altijd een huis dat bij jou past.

Comments are closed.