Backlinks Plaatsen

Op welke dag kan je best een auto verkopen?

Wilt men een auto verkopen, dan komt daar vaak meer psychologie bij kijken dan men zou verwachten. Zo zijn een aantal factoren van belang om het verkopen vlotjes te laten verlopen. Denk hierbij maar aan het verkopen van een cabrio. Die ga je best verkopen als het buiten mooi weer is.

Terwijl er een gigantische regenvlaag lelijk huis houdt, geraak je maar zelden een cabrio kwijt. Ook de dag in de week zou volgens onderzoek een rol kunnen spelen om een auto te verkopen.

Auto verkoop gaat beter in de 2de helft van de week

Zo blijkt de tweede helft van de week interessanter om een auto te verkopen dan het begin van de week. De zaterdag wordt als meest ideale dag gezien. Enerzijds hebben mensen dan doorgaans tijd om je auto te komen bekijken en er over te spreken. Ook is men op die dag minder gestresseerd dan op andere dagen, waardoor de wagen verkoop kan verlopen in een rustigere sfeer. De zondag blijkt dan weer minder ideaal. De achterliggende reden hiervoor zou zijn dat een zondag meer dient voor familiale gebeurtenissen.

De auto verkoop niet overhaasten

Hoe dan ook, op welke dag men ook zijn auto probeert te verkopen, essentieel is dat je zelf tijd kan uittrekken om met de potentiële klant allerlei zaken te bespreken. Als je zelf haastig overkomt, dan zal de klant geen zin hebben om zich grondig te informeren en dan kan je er van op aan dat de verkoop niet zal doorgaan.

Je wagen verkopen via de occasion verkoop site “ikwilvanmijnautoaf.be”

De auto verkoop uitrekken is niet nodig als je samenwerkt met de occasion verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Je kan hier gratis en vrijblijvend je auto aanbieden en al het werk wordt voor jou gedaan. Goed opgeleide mensen die van de autobranche goed op de hoogte zijn gaan voor jou onderhandelen. Zij beschikken hiervoor over een uitgebreid netwerk van duizenden geïnteresseerde handelaars. De kans dat je auto binnen de 24 uren verkocht is, is dan ook zeer realistisch. Het is wel zo dat jij degene blijft die beslist of een bod van een handelaar aanvaard wordt of niet. Bedenk echter wel dat de onderhandelingen gebeurd zijn door mensen die op de hoogte zijn van de auto waarde. Dat impliceert dat je van de eventuele koper niet mag verwachten dat die een gigantisch hoog bedrag zal betalen. Maar anderzijds zal de onderhandelaar die voor jou contacten heeft gelegd zich ook niet met een belachelijk bod laten afschepen.

 

 

Comments are closed.