Backlinks Plaatsen

Op zoek naar een balkonhekwerk of balustrade? Ken de regels!

Om  valgevaar te voorkomen worden er  op bepaalde hoogten hekwerken geplaatst. Dit komt bijvoorbeeld voor als de vloer verhoogd is bij bijvoorbeeld een trap of balkon. Bij veel oude woningen en voorzieningen komt het helaas te vaak voor dat de hekwerken die zich bevinden in deze gebouwen simpelweg niet meer conform de eisen anno 2019 is. Daarom zetten wij in dit artikel de regels voor de balustrades op een rijtje. Bent u toevallig op zoek naar een balkonhekwerk? Een balkonhekwerk besteld u eenvoudig en goedkoop bij De Wit Hekwerken. Deze aanbieder levert al meer dan 30 jaar hekwerken aan meer dan 15.000 klanten! 

De hoogte van het hekwerk

Een van de belangrijkst regels die gelden omtrent het plaatsen van een hekwerk is de hoogte. De wet verplicht om vanaf bepaalde hoogte vanaf de begane grond een hekwerk te plaatsen van een minimale hoogte. Voor een hoogteverschil van 1 tot 13 meter met de begane grond moet u bijvoorbeeld een hekwerk plaatsen dat minimaal 1 meter hoog is. Voor een hoogte van meer dan 13 meter vanaf de begane grond geldt een minimale hoogte van 1,2 meter van het hekwerk. Voor een hoogte die minder dan 1 meter van de begane grond is hoeft u geen hekwerk te plaatsen omdat het valgevaar hier gering is! 

De ruimten tussen de spijlen van het hekwerk

De afstand tussen de spijlen van het hekwerk gelden ook bepaalde regels. Deze regels zijn opgesteld omdat er anders valgevaar kan ontstaan voor bijvoorbeeld kinderen die zich door het hek proberen heen te manoeuvreren. De ruimte tussen de spijlen van hekwerken die worden geplaatst in bijvoorbeeld een basisschool mag dan ook niet meer dan 10 cm bedragen. Dit geldt echter alleen voor de ruimte die tot maximaal 70 centimeter van het hekwerk ligt. Daarboven mag de ruimte tussen de spijlen 20 centimeter bedragen.

Comments are closed.