Backlinks Plaatsen

Opleiding volgen tot stewardess

Onderwerpen die bij een stewardess opleiding aan bod komen.

Communicatieve vaardigheden

Praten met passagiers is één van de belangrijkste bezigheden van een stewardess. Daarom is dit ook één van de belangrijkste eigenschappen die een steward dient te beheersen. Vaak heb je als stewardess te maken met passagiers die in een goede stemming zijn of met zaken mensen die zich netjes gedragen. Dit zijn natuurlijk leuke en makkelijke manieren om te praten. Maar je kunt natuurlijk ook te maken krijgen met vervelende mensen die veel teveel drinken of bijvoorbeeld passagiers die heel erg bang worden als je last krijgt van turbulentie. Tijdens een opleiding stewardess leer je omgaan met de vervelende situaties die zich voor kunnen doen in een vliegtuig en leer je hoe je moet reageren en hoe je mensen rustig kunt krijgen.

Beheers je talen

Als stewardess is het niet onbelangrijk om verschillende talen te spreken. Tegenwoordig is het niet meer voldoende om naast de Nederlandse taal ook de Engelse Taal te beheersen. Wil je een mooie kans hebben om een mooie job bij een grote luchtvaartmaatschappij te krijgen dan doe je er verstandig aan om naast Nederlands en Engels nog andere talen te studeren zoals bijvoorbeeld Spaans, Frans of Duits.

Presentatie en uiterlijke verzorging

Stewardessen staan erom bekend dat ze er goed en representatief uitzien. Dat betekent niet alleen dat je mooi bent, maar ook dat je zelfverzekerdheid uitstraalt en zelfverzekerd bent. Het is belangrijk om je werkgever goed te vertegenwoordigen en de passagiers ook een goed en veilig gevoel te geven!

Stagiaire als stewardess

Een deel van de meeste stewardess opleidingen is het stagelopen bij een werkgever. Door stage te lopen bouw je ook alvast ervaring op als stewardess en hiernaast is het een goede kans om jezelf erg goed te profileren bij een eventuele toekomstige werkgever. Als je je werk goed verricht en je werkgever en je collega’s enthousiast over je zijn is de kans uiteraard groot dat ze je in dienst willen nemen. Op deze manier hebben ze al kennis met je gemaakt en komen ze later niet meer voor verrassingen te staan.

Leave a Comment


vier + = 7