Backlinks Plaatsen

Pas je dekbed aan op de uitstraling van je slaapkamer

De meeste slaapkamers zijn zo ingericht dat je een bepaalde sfeer teweeg wil brengen. Welk dekbedovertrek je daarin kiest is bepalend voor de gehele uitstraling. Het is dus belangrijk om na te denken over het design, de kleuren en vormen van je dekbedovertrek.

Kleuren

Kleuren zijn in het interieur van een huis van essentieel belang voor het overbrengen van emoties en gevoel. Kleuren kunnen vaak veranderen onder invloed van lichtinval en in combinatie met andere kleuren. Ook heeft kleur een effect op de optische grootte van een ruimte, hoe donkerder de kleuren hoe kleiner de kamer oogt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dekbedovertrek in een enkele kleur. Zo kan een geheel wit dekbed de kamer een vergrotingseffect geven, terwijl een geheel zwart dekbed de kamer kan verkleinen. Ook kun je denken aan kleur combinaties die een bepaald effect teweeg brengen. Zo is er ton-sur-ton waarmee een combinatie van kleuren wordt gemaakt in dezelfde tint maar dan met donkere en lichtere variaties.

Design

Naast kleur staat er ook meestal een design op een dekbedovertrek. Mocht je een rustieke en klassieke slaapkamer hebben dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld vintage design of landschappen afdruk. Een meer moderne slaapkamer kan vragen om wat spannendere designs zoals verschillende geometrische vormen en teksten.

Vormen

Sommige dekbedovertrekken hebben extra’s zoals franje randen, knopen, linten, strikken of kant. Deze vormen kunnen een bepaalde sfeer neerzetten. Het is goed om te kijken wat het beste binnen jouw interieur keuzes past.

Accessoires

Naast een dekbedovertrek kun je het bed verder verfraaien met bijpassende accessoires, zoals bijpassende (sier)kussentjes, een sprei of plaid.

Comments are closed.