Backlinks Plaatsen

Pastor Maldonado test nieuwe Formule 1 wagen van Williams

Williams heeft bevestigd dat Pastor Maldonado de nieuwe Renault aangedreven FW35 Formule 1 wagen van het team zijn debuut test zal geven in Spanje op het Circuit de Catalunya Barcelona.

Het Williams team, dat vorig jaar slechts achtste werd in het constructeurs kampioenschap, zijn het enige team dat hun wagen voor 2013 nog steeds moet testen. Ze reden wel mee in de testdagen vorige week in Jerez, Spanje, maar deden dit daar met een aangepaste versie van hun wagen van het seizoen 2012, de FW34.

Maldonado, die vorig jaar nog de Grote prijs van Spanje won voor het Williams team, zal de nieuwe wagen testen tijdens de eerste dag van de testweek. Daarna zal hij het stuur doorgeven aan teammaat en Rookie Valtteri Bottas die de wagen mag testen op dag twee. Beide racers krijgen elk nog een voormiddag en namiddag sessie om te testen tijdens de twee resterende testdagen in Barcelona.

De testweek in Barcelona is de tweede in een reeks van totaal drie testweken die lopen van het weekend 19 – 22 februari tot het weekend van 28 februari en 3 maart. Met daar tussenin dus nog de testweek in Barcelona.

Voor meer Formule 1 nieuws en resultaten van de komende testdagen kan u terecht op onze nieuwe Formule 1 site en Fan pagina www.lewishamilton.be

Comments are closed.