Backlinks Plaatsen

Prepaid Simkaart kopen?

Veel telefoon providers hebben de telefoons die ze verstrekken geblokkeerd. Dit worden ook wel gelockte telefoons genoemd en hier komt ook weer de term “simlockvrij maken” vandaan. Je kunt het zien alsof er een soort slot wordt gezet op de mobiele telefoon waardoor deze alleen simkaarten leest van de provider die er het slot op heeft gezet. De Goedkoopste Prepaid Simkaart van een andere provider kan bijvoorbeeld niet gebruikt worden.

Providers doen dit om de consument minder makkelijk over te kunnen laten stappen. Ze zitten vast aan de telefoon en dus ook aan de provider. Al is het tegenwoordig wel zo dat telefoons steeds makkelijk simlockvrij kunnen worden gemaakt. Door een telefoon simlockvrij te maken kunnen alle prepaid simkaarten erin gebruikt worden.

Tegenwoordig zijn telefoon providers wettelijk verplicht om na 1 jaar de simlock van de telefoon vrij te geven. Als je langer dan een jaar een gesimlockte telefoon hebt, dan kun je bellen naar je provider en vragen naar de unlock code. Dat is handig, want dan hoef je niet meer langs een of ander bedrijfje die (op eigen risico) de telefoon simlock vrij maakt.

Er zijn al landen (Chili) waar het locken van telefoons niet meer mag. De regering van dit land is erg gesteld op zijn vrijheid van de consumenten en heeft enige tijd geleden dit verbod ingesteld. De verwachting is dat dit in de toekomst in Nederland ook weleens kan gaan gebeuren.

Het locken van telefoons is alleen maar onhandig en er zijn vandaag de dag genoeg technieken om het nut ervan te omzeilen. Binnenkort zullen telefoon providers er vast wel mee ophouden om deze trucs uit te halen…

Leave a Comment


acht + = 16