Backlinks Plaatsen

Psychologische redenen voor premature ejaculatie

Hoewel er vele fysieke factoren  zijn die vroegtijdige ejaculatie kunnen veroorzaken, zijn er ook psychologische redenen die niet genegeerd kunnen worden als het gaat om een vroegtijdige zaadlozing.

Psychologische oorzaken van vroegtijdige zaadlozing kunnen worden behandeld met de therapie, communicatie en coaching, en daarom is het belangrijk om een ​​mentale, emotionele of psychische problemen te uiten wanneer je over dit probleem praat met een arts.

Ejaculatie vindt plaats wanneer signalen van de hersenen via het zenuwstelsel (via serotonine), worden geabsorbeerd door de receptoren. Omdat serotonine een kalmerend effect heeft op de hersenen en het lichaam, zodra dit geabsorbeerd wordt.

Zijn mannen niet meer in staat om hun climax te beheersen en daarmee controle te hebben over hun ejaculatie.

Echter serotonine beïnvloedt ook een aantal andere hersenprocessen. Door een gebrek aan de serotonine kunnen emotionele of psychologische problemen  en in sommige gevallen kan het leiden tot voortijdige ejaculatie.

Wil jij vroegtijdige ejaculatie voorkomen, dan is het van belang om ook eens naar de psychologische aspecten te kijken.

Denk bij voorbeeld aan condtioning. De theorie achter deze reden is dat sommige mannen die last hebben van vroegtijdige ejaculatie, kan zijn beïnvloed door eerdere ervaringen.

Als een man is opgevoed in een huishouden waar met jezelf spelen wordt afgekeurd, kan hij hebben de gewoonte ontwikkeld hebben waar hij het vlug doet om niet gepakt te worden. En deze lijn kan onbewust ook worden doorgezet tijdens de geslachtsgemeenschap.

Angst om te presteren, en de angst om te falen zijn twee sterke psychologische oorzaken van vroegtijdige zaadlozing. Wanneer een man gemeenschap begint terwijl zenuwachtig over de mogelijkheid van ondermaats presterende of niet aan de verwachtingen van de partner te voeldoen, zal hij minder snel zijn ejaculatie beheersen.

Depressie is niet alleen een psychologische kwaal die de geest beïnvloedt, maar ook het lichaam.

Gevoelens van emotionele mislukking, verdriet en depressie leiden tot saaie, zware en vermoeide lichamelijke symptomen. Als een man lijdt aan klinische depressie, hij heeft meer kans om ook last hebben van disfuncties, zoals voortijdige ejaculatie.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat bepaalde medicijnen, waaronder anti-depressiva ook kan leiden tot voortijdige ejaculatie.

Een laag gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen tijdens de daad, hier hebben meestal jongen mannen last van. Want door het idee te hebben dat ze weinige ervaring hebben kan het vertrouwen in hun capaciteiten laag zijn. Ook wanneer er iets in het verleden niet ging als gepland kan die angst voor vroegtijdige ejaculatie zorgen.

Schuld en stress zijn twee psychologische oorzaken vroegtijdig komen. De nervositeit, uitputting en vermoeidheid door stress en schuldgevoelens hebben een negatieve druk op je eigen gedachten. En kunnen ook nog eens de balans binnen je relatie verstoren.

Bekijk zelf wat voor jou van toepassing is want misschien ligt er bij één van deze dingen wel een oplossing!

Comments are closed.