Backlinks Plaatsen

Reiniging met droogijs: de voordelen

Vandaag de dag wordt droogijs steeds vaker gebruikt bij reiniging van panden, stoepen en gevels. Maar waarom is dat? En wat maakt droogijs zo ideaal voor effectieve reiniging van grote panden, stoepen of oppervlakten? Hieronder geven we de voordelen van reiniging met droogijs.

Wat is droogijs precies?

Droogijs is samengeperst CO2. Droogijs is dus een vaste vorm van koolstofdioxide. Kenmerken van droogijs zijn dat het geur- en smaakvrij is, en dat de koelcapaciteit van droogijs tot drie keer hoger is dan die van “gewoon” waterijs. Droogijs leent zic h om die reden perfect voor koeltransport of voor gebruik in bijvoorbeeld de horecabranche. Maar droogijs is bovendien uitstekend geschikt voor een krachtige reiniging van bijvoorbeeld stoepen, muren of grote oppervlakten met aanslag.

3 voordelen van reiniging met droogijs

1. Intensieve reiniging
De lage temperatuur van droogijs zorgt dat aanslag broos wordt. Het veroorzaakt scheurtjes in aanslag/vuil waardoor het eenvoudig verwijderd kan worden

2. Milieuvriendelijk
Bij reiniging met droogijs worden geen chemicalien gebruikt, waardoor reiniging met droogijs gifvrij en zeer milieuvriendelijk is.

3. Kostenbesparend
Dankzij de effectieve werking van droogijs bij reiniging, kun je rekenen op een hoge productiviteit en effectiviteit. Eenvoudig gezegd gaat reiniging met droogijs redelijk ‘eenvoudig’.

Gebruik droogijs met beleid

Het belangrijkste is dat je je te allen tijde realiseert dat droogijs -78 graden is. En die koude zorgt voor fikse brandwonden wanneer je ermee in aanraking komt. Het is dus aan te raden om dikke handschoenen te gebruiken wanneer je met droogijs aan de slag gaat. Gebruik bij voorkeur bouwvakhandschoenen. Een ander belangrijk punt om in acht te houden: gebruik droogijs uitsluitend in ruimtelijke omgevingen. Bij voorkeur in grote zalen, open schuren, buitenplaatsen, enzovoorts. Droogijs sublimeert namelijk; het smelt niet. Sublimeren houdt in dat droogijs verandert in ijskoud co2-gas dat in waterdamp condenseert. Dat gas kan schadelijk zijn voor de luchtwegen.

Comments are closed.